София за шести път ще бъде домакин на финалния кръг на световното първенство по фристайл – „Нощта на скоковете“

София за шести път ще бъде домакин на финалния кръг  на световното първенство по фристайл – „Нощта на скоковете“

На 14 декември в Арена „Армеец“ ще се проведе финалният кръг на световния шампионат по фрийстайл – Нощта на скоковете“, каза на пресконференция в Пресклуб „България“ председателят на Организационния комитет „Гран при България“ Румен Петков. Той уточни, че след четиригодишно прекъсване едни от най-смелите мотоциклетни състезатели отново ще си дадат среща в София, за да видим най-доброто от световния фристайл в офроуд условия. Румен Петков благодари на правителството и на министерството на младежта и спорта за сериозната подкрепа и изрази надежда, че България отново ще спечели приза за „Най-добър организатор“.

На финала ще участват 12-те най-добри състезатели, между които световният шампион Майкъл Мелеро /Испания/, Роб Аделберг и Пат Боуден /Австралия/, Хавиер Вилегас /Чили/, Петър Пилат /Чехия/, както и една от новите звезди в тази дисциплина Адам Джоунс /САЩ/.

Състезанието включва квалификации, в които участват 12 състезатели и финал, в който за призовите места ще се борят 6-те най-добри. Има и допълнителни състезания – Race&Style, Best Whip, Highest Jump, като се очаква да има и нов стил в преките битки между пилотите  – Synchro – паралелно изпълнения на трикове от двама състезатели, допълни президентът на БФ Мотоциклетизъм Богдан Николов.

От утре в мрежата на Ивентим  стартира продажбата на билети за Нощта на скоковете, като цените са значително по-ниски от предишните финали. За отделните сектори в Арена Армеец билетите са с цени 30,40,50 и 60 лв, а от 1 септември ще има 20 % увеличение. Деца на възраст до 7 години ще могат да наблюдават шоуто безплатно.