440 хиляди за месец е инвестирал в отбора новия спонсор на Пирин Благоевград

440 хиляди за месец е инвестирал в отбора новия спонсор на Пирин Благоевград

До последния мач във Втора лига  на изминалото първенство оставането на „Пирин“ Благоевград  в професионалния футбол изглеждаше „кауза пердута“. В крайна сметка „орлетата“ показаха характер и футболни умения и останаха в лигата, получиха и лиценз от БФС, който също бе под въпрос. И сякаш като в приказките  измъченият финансово отбор на „Пирин“ намери солиден спонсор в лицето на световноизвестния инвестиционен посредник „Емиратс Уелт“.

Бе сключен договор между управителя на общинското футболно дружество Венко Попов и на представителката на „Емиратс Уелт” у нас Ива Димитрова Уорън, която е родена и израснала в Благоевград и е потомствена привърженичка на „орлетата“, дъщеря е  на бившия футболист на „Ботев“ (Благоевград) и „Пирин“ Димитър Дацев.

На специална пресконференция в Пресклуб „България“ Ива Уорън и Венко Попов разкриха целите пред отбора както за новия сезон, така и в следващите 10 години.

Ива Уорън официално е входирала в деловодството на Община Благоевград бизнес план за развитието, бюджетирането и структурата на управление на ОФК „Пирин“. Тя заяви пред репортерите, че засега финансови параметри по сделката няма да бъдат съобщавани,  но след сесията на Общинския съвет всичко ще бъде ясно. В бизнес плана са описани детайлно принципите на бъдещата съвместна дейност, бюджетите за следващите 1,3 5, 7 и 10 години, както и целите, които клубът  си поставя. Ива Уорън подчерта, че само за първите 4 седмици фирмата е инвестирала в „Пирин“ 440 000 лв. С тези пари са покрити голяма част от задълженията на клуба към доставчици и  футболисти, направени са ремонти, осигурена е нова екипировка за представителния тим, бе направен  подготвителен лагер, заделени са средства и за трансфери.

Представителят на „Емиратс Уелт“ подчерта, че компанията, като инвестиционен посредник, е разпознаваема в  много европейски страни, а сериозните контакти, които има „Емиратс Уелт“, гарантират на Пирин финансова стабилност и развитието на Детско-юношеската школа, която е сред основните цели пред новия спонсор. Наред с това Ива Уорън държи да се развива и женски футбол с марката “Пирин”.

„За нас е важно да имаме успешно партньорство с   Oбщина Благоевград. Крайната ни цел е Благоевград  да има един силен футболен отбор с името „Пирин“, който отново да е фактор и пример в този спорт. Възнамеряваме да имаме 75 % дял от акциите на „Пирин“, а другите 25 % да бъдат за Общината. Като парите, които тя ще дава, ще бъдат само за ДЮШ. А от следващия сезон „Пирин“ ще играе контролни мачове предимно със силни европейски отбори “.

Управителят на „Пирин“ Венко Попов уточни, че сега най-важната задача е стабилизирането на клуба. Тази година няма поставена задача за връщане в Първа лига, все още и селекцията не е завършена. За някои постове ще се търсят чужденци, които са по-добри от българските футболисти. Важна цел е намирането на добър нападател.

„Вчера играхме контролен мач с един от претендентите за влизане в Първа лига – ЦСКА 1948 и загубихме с 0:1. Миналата година загубихме от този тим с 1:5. Доволни сме от подготовката, в контролите също се представихме добре. През 2022 г. „Пирин“ ще чества 100-годишен юбилей и се надявам тогава отборът да играе успешно в Първа лига“.

Венко Попов поясни, че  с оглед новото начало на клуба, което се постави в последния един месец, както и след сериозни сондажи и консултации с партньори от УЕФА и разговори с потенциални нови рекламодатели, е  стартирана инициатива за нова емблема на отбора, в която трябва да останат някои задължителни елементи -орелът, Пирин планина, годината 1922, както и познатата цветова гама – зелено, бяло, червено и черно.