Грациите от ансамбъла и тяхната треньорка са отбор и треньор на юни

Грациите от ансамбъла и тяхната треньорка  са отбор и треньор на юни

Поредно признание днес получиха националният ансамбъл по художествена гимнастика и треньорката им Весела Димитрова. Симона Дянкова /капитан на отбора/, Мадлен Радуканова,  Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова днес вдигнаха Купата на победата за отбор на месец юни в анкетата на Пресклуб „България“.  Това е 22-ри трофей за ансамбъла, откакто през 2001 г. наградата за първи път бе връчена на състезателките от най-красивия спорт. Златните момичета спечелиха 17 гласа от участвалите в анкетата 20 спортни медии и редакции за големия успех на Европейските игри в Минск – два сребърни и един бронзов медал. На второ място с 3 гласа е националният отбор по спортна аеробика, който стана вицешампион на игрите в Минск.

При треньорите Весела Димитрова в оспорвана борба спечели с 9 гласа, след нея са старши треньорът на националния отбор по бокс при жените Фикрет Ереджебов с 5 гласа, наставникът на златната медалистка от Европейските игри в Минск Ивет Горанова – Ангел Ленков, е с 4 гласа, а главният мениджър на националния отбор по спортна аеробика Димитрина Къндева има 2 гласа.

Момичетата и наставничката им благодариха сърдечно за наградите  и изразиха надежда да продължат да радват България и на световното първенство, като печелят повече златни  медали.

„Изключително сме щастливи от тези награди. Мисля, че представянето ни на Европейските игри беше доста добро. Надявам се да сме още по-силни за Световното първенство в Баку през септември. Работим доста усърдно, Направихме един ползотворен лагер в Япония и се надявам да вземем три златни медала, а не златен и два сребърни”, каза Димитрова, която за четвърти път печели „Златният трикольор“ и допълни:

„В Япония нашите момичета се чувстват като звезди – хората ги приемат много добре и им се радват. Променихме съчетанията, за да станат още по-сложни и трудни, да бъдат по-високо оценени. Отработваме ги в момента. Малко им е тежко, но ще се справят”.

Тя разясни програмата на отбора до световното първенство в Азербайджан. „През август ни предстоят две Challenge Купи – в Минск и в Казан, а след това имаме две седмици преди да започне Световното първенство. Момичетата израстват с всяка една тренировка и всяко едно състезание. Наясно са какво трябва да направят. Винаги е трудно, когато има промени в състава. Досега Ерика се представя доста добре, както и Стефи в началото на едното съчетание, така че не е толкова трудно”, коментира още Димитрова.

Капитанът на отбора Симона Дянкова също изрази задоволството си от постигнатото последно време. „Много сме щастливи. Доволни сме от представянето си в Минск, но можем още повече и се надявам да го покажем. Състезанието беше доста различно, доближаваше се до Олимпийски игри и затова беше много интересно. Остана незабравим спомен за нас”, каза Дянкова след награждаването.