Играч №1 на 5-и кръг Родни Антуи/Царско село/: „Трябва да имаме по-висока цел от оставането в ефбет лигата“

Играч №1 на 5-и кръг Родни Антуи/Царско село/:  „Трябва да имаме по-висока цел от оставането в ефбет лигата“

Звездата на Царско село Родни Антуи получи днес в пресклуб „България“ традиционната статуетка за футболист №1 на петия кръг от efbet Лига. Холандското крило  отбеляза двата гола за победата на отбора си като гост на Ботев Пловдив с 2:0 и изпревари Мартин Камбуров, вкарал също два гола на “Герена” в този кръг при победата на Берое над Левски с 3:1. Холандецът сподели и първите си впечатления от пребиваването си в България.

“Благодаря за тази награда. Благодаря на моите съотборници, без които нямаше как да стане №1 на кръга. Благодаря и на моето семейство, на обичаните от мен хора, които ме подкрепят, а също и на гласувалите в анкетата. В началото на сезона започнахме лошо, но ето че сега спечелихме първия си мач. Чувствам все по-голяма увереност в отбора на Царско село. Харесвам много природата на България, тук се чувствам много добре наистина.

Не мога да кажа колко далеч ще стигне Царско село в първенството. Ние сме нов тим, който сега се изгражда. Постепенно свикваме с условията на игра в елитната лига. Не мога да кажа дали бих приел оферта от Лудогорец, Левски или ЦСКА.  За момента съм футболист на Царско село и се наслаждавам на пребиваването си тук. Според мен целта пред тима трябва да бъде по-висока, а не само да останем в елита. Но това ще стане след като изградим връзките като играчи помежду си Не познавам лично Найджъл Робърта, веднъж съм играл срещу него. Чувал съм, че играе добре.

Водещите отбори във второто ниво на Холандия са като тези от българската елитна лига. И в първата дивизия там има няколко отбора, които са като най-добрите тук.  Това е сравнението, което мога да направя с Холандия. Защо дойдох в България ли? Клубът ме покани, собственикът и старши треньорът бяха много отворени, не са ме притискали. Просто бях убеден, че е добре да дойда тук. Наставникът е открит човек, можеш да говориш с него за всичко. Харесвам го като треньор”, каза Антуи.