С 60 участници от 3 страни полицейският таекуондо клуб се похвали с резултатите от проекта „Кажи "Не" на агресията и нетолерантността“

С 60 участници от 3 страни полицейският таекуондо клуб се похвали с резултатите от проекта „Кажи "Не" на агресията и нетолерантността“

Подготвя се нова система за оценяване на децата в училище

Презентации, интересни лекции, ролеви игри, фолклор и опознаване на културата и традициите на 3 държави и като венец на всичко на това  – много нови приятелства. Така може да се обобщи ползата от завършения проект „Кажи „Не“ на агресията и нетолерантността“ по програмата Еразъм + на ЕС с бенефициент Централният полицейски таекуондо клуб.

Днес в Пресклуб „България“ председателят на клуба Бисер Манчев, ръководителят на проекта Никола Илиев и трима от участниците – Християн Цанков, Неда Крумова и Диана Йоцова – споделиха своите впечатления и емоции. Проектът е изпълнен от 16-и до 29- август в Обзор с равен брой представители от всяка държава, по 20 на домакините и на всеки от гостите –  TAEKWON-DO KLUB AHAC – Словения  и  HELLENIC QUADRATHLON FEDERATION – Гърция. Освен богатата образователна и развлекателна програма по време на кампуса, всекидневно 60-те участници за попълвали анкета за организацията на всички дейности и ефекта от тях. А последния ден са дали подробна обща оценка на всичко направено, стана ясно от думите на Християн Цанков. Дамите Неда и Диана също са много доволни, че са имали шанса да се включат в толкова вълнуващ проект.

Също по програмата Еразъм + на Европейския съюз за образование, обучение, младежта и спорта, Централният полицейски таекуондо клуб подготвя старта на проекта „Таекуондо за ума“, насочен изцяло към малките ученици. “Проектът е със срок на изпълнение 1,5 г. и обхваща 50 деца до IV клас, но смятаме да го разширим и да прерасне в постоянна система за оценяване“, разясни Бисер Манчев. По определени критерии учениците, техните учители и родители ще попълват определени графи и ще дават своята оценка за различни неща. Целта е децата да бъдат стимулирани да постигат добри и още по-добри резултати. Ще бъдат подбрани деца, които спортуват таекуондо. Това е лесно осъществимо за полицейския клуб, тъй като неговите инструктори от години работят в родните училища, като обучават децата на бойното изкуство.

Освен това, за да стимулира децата да спортуват, клубът от 15 г. насам работи по програмата „Млади приятели на полицията“ съвместно със Спортната Асоциация на МВР. Клубът ще се включи и в предстоящата Седмица на спорта на ЕС, въпреки че тази неделя повечето таекуондисти заминават за Русия да участват в състезание от календара на Международната федерация, подчерта шефът Бисер Манчев. Централният полицейски таекуондо клуб развива и олимпийската версия /WTF/ и неолимпийската версия /ITF/ на бойното изкуство.