Паулиньо с първа "Златна топка" за Футболист на месеца

Паулиньо с първа "Златна топка" за Футболист на месеца

Днес в Пресклуб „България“ нападателят на Левски Паулиньо получи наградата за Футболист №1  на август – малката “Златна топка” във формата на значка, изработка на елитната бижутерска къща UVEL. Острието на синия клуб победи в анкетата сред спортните медии с 10 от общо 19 гласа, след като преди това бе избран от футболните треньори и специалисти и за Играч на 6-и кръг. Следващите в подреждането са Валери Домовчийски /Ботев Вр/ с 4 гласа, Родни Антуи /Царско село/ с 3 гласа и Иван Коконов /Арда Кърджали/ с 2 гласа.

Паулиньо благодари за наградата на своите съотборници, с които вече имат 22 отбелязани гола от началото на първенството на efbet Лигата. „Мисля, че това е най-силния ми период откакто съм в Левски“, сподели футболистът на месец август. Той е оптимист за шанса на своя отбор да се пребори с мощната конкуренция на Лудогорец  за шампионската титла. „Това минава през ума на всеки, който играе в Левски. Разбира се, мислим за тях както за всеки един добър отбор в efbet Лигата“, каза усмихнатият бразилец.  Основание за такова очакване му дава много добрата физическа подготовка, усилената работа по време на тренировките, което дава желания резултат след това в мачовете.

Паулиньо се чувства прекрасно в атакуващата тройка заедно с Найджъл Робърта и Станислав Иванов. Футболистът на август сподели, че харесва и треньора Хубчев, който държи играчите да се подреждат тактически правилно и да спазват тактическа дисциплина. Като абсолютно безпочвени Паулиньо оценява първоначалните критики към Хубчев, че  като бивш защитник  ще налага дефанзивен стил на игра в Левски.

Паулиньо сподели още, че отборът е двойно по-концентриран преди мача за Купата вдругиден срещу Спартак Вн, за да няма неприятни изненади. „Не ги подценяваме, въпреки че играят в по-долна дивизия. Левски трябва да продължи в турнира за Купата“, обобщи бразилецът.

Той разкри, че освен футбола, изучаването на български език е другото му сериозно задължение. Има учител, който му преподава преди обяд, а след обяд на тренировката и след нея съотборниците му помагат. Действително българският език е много труден, но Паулиньо има амбицията да се справи, за да общува свободно с хората в нашата страна и с репортерите.