Футболистът на 10-и кръг Станислав Иванов: „Левски е велик отбор! Не се замайвам от успеха.“

Футболистът на 10-и кръг Станислав Иванов: „Левски е велик отбор!  Не се замайвам от успеха.“

Днес в Пресклуб „България“ нападателят на Левски Станислав Иванов получи голмайсторската статуетка за Играч на 10-и кръг в efbet Лигата. В анкетата сред футболните треньори 20-годишният талант на синия клуб спечели с 8 от общо 19 гласа, след като затвърди победата на своя отбор с 2:0 срещу Славия. На второ място с 5 гласа е опитният Георги Илиев от Локомотив Пд, който отбеляза първия гол във вратата на Берое за 3:0. „Щастлив съм, че получавам този приз“, бяха първите думи на Станислав Иванов. Своята хубава игра с голове и в предходните два кръга, в 8-ми срещу ЦСКА и в 9-и срещу Черно море, той обясни така:   “Имам усет за гола още от малък, трудя се и се опитвам да бележа. Чувствам се все по-добре и по-добре с всеки изминал мач. Най-важният е следващият мач”, коментира Иванов след получаването на наградата си за “Футболист на 10-ия кръг в efbet Лига”.

„Не се замайвам от успеха“, сподели още Станислав Иванов в отговор на въпроса как се отразяват неговите изяви и победите на Левски върху самочувствието му.   Това обаче не значи да потискаш гордостта, че си част от знаменит клуб: „Щом си в Левски, винаги трябва да имаш самочувствие“,  уточни футболистът на 10-и кръг. Попитан как оценява топновината от вчера с документираното доказателство, че Левски е най-стария учреден клуб в България Станислав Иванов каза: „Левски е най-великия клуб, независимо кога е създаден“.

Нападателят бе категоричен, че още е млад и трябва да работи върху всеки компонент от играта си. По-опитните футболисти му помагат, защото в отбора е изграден прекрасен колектив. Станислав Иванов харесва английското и испанското първенство, но няма конкретен тим, който да му е идеал. Футболистът е концентриран изцяло върху Левски и странични неща не му влияят, както сподели самият той. „Най-важен е следващият мач“, смята младият талант. Той има брат Ивайло на 17 години, който също е част от Левски, но все още е в състава на юношите. „Мечтая да играем в един отбор или един срещу друг“, разкри футболистът на 10-и кръг в efbet Лигата. Като играч от младежкия национален отбор Станислав Иванов също има висока цел – отборът да се класира за Европейското първенство.