Атлетическата лига „GO!KIDS!“ за сезон 2019-2020 стартира на 5 октомври

Атлетическата лига „GO!KIDS!“ за сезон 2019-2020 стартира на 5 октомври

На 5 октомври  от 10.00 до 18.00 ч. на националния стадион „Васил Левски” ще се проведе първото от 6-те състезанията от атлетическата лига „GO!KIDS!“, каза на пресконференция в Пресклуб „България“ председателят на „Приорити спорт“ Магдалена Христова. Тя уточни, че всяка година броят на състезателите и на клубовете от цялата страна, които подават заявки за участие в Лигата, се увеличава.

„За всеки, който тренира лека атлетика, е важно да участва в състезания. Нашата лига е единствената, която дава възможност на младите атлети да участват редовно в силни прояви. Миналата година на финалите участваха над 700 деца, затова тази година финалът през месец май ще бъде в два дни“, уточни Христова.

Тази година състезанията в Лигата ще бъдат под мотото „Любители на природата – шампиони в спорта“. Целта е състезателите да се запознаят с проекта „Нова надежда за египетския лешояд“ на Българското дружество за защита на птиците.

Срокът за записване за всяко състезание е три дни преди началото. Заявки за участие на email: prioritysportbg@gmail.com, или on-line в сайта: www.prioritysport.club.

Очакваните следващи дати за GO!KIDS! са 17 ноември и 15 декември 2019 г., 1 март, 15 април и 9-10 май, когато е финалът на лигата.