Дейвид Хъдълстоун гледа към финал в многобоя на Олимпийските игри 2020

Дейвид Хъдълстоун гледа към финал в многобоя на Олимпийските игри 2020

Спечелената квота за Токио 2020 г в гимнастиката от 19-годишния дебютант на Световното първенство в Германия Дейвид Хъдълстоун е огромен успех за България, заявиха днес председателят на родната федерация Красимир Дунев и генералният секретар, легендата Йордан Йовчев – единственият в света 6 пъти участник на Олимпийски игри, шампион на планетата и носител на сребърен олимпийски медал. Ако Дейвид не беше успял, Йордан Александров щеше да го направи, допълни Йовчев. Той сподели оценката на министър Кралев, че спортната гимнастика излиза от кризата.

Голямата цел догодина е олимпийски финал в многобоя и 2 уреда /прескок и успоредка/, добави Дунев и уточни, че на Дейвид ще му е по-лесно отколкото на Световното първенство, защото и участниците в японската столица ще са по-малко. Сега предстои много работа, за да бъде постигнат следващият голям успех. Бях сигурен 90 на сто, че Дейвид ще успее на Световното първенство, сподели личният му треньор Дамян Игнатов в Пресклуб „България“. Последните 3 години бяха особено тежки с контузии на Дейвид, припомни специалистът и разкри, че и сега на Световното състезателят е получил разтежение, но с хапчета и воля всичко е преодолял.

Гимнастикът открехна и прозорчето към любовните трепети, които са му помогнали да си осигури място на Олимпийските игри. Младежът е бил окуражаван от Ерика Зафирова – гимнастичка от националния ансамбъл. С присъствието си на трибуната момичето  вдъхнало увереност на своя приятел, се разбра от самия Дейвид. Треньорът също му повдигнал духа, като го карал да се абстрахира от оценките на съдиите и да си гледа само играта. На Дейвид му предстои сериозна подготовка. Ще добавим и висилката, каза старши треньорът на националния мъжки отбор Милко Танкушев. През май 2020 г. ще е Европейското първенство и класиране за финала е задачата, която са си поставили от треньорския щаб и федерацията.