ВК „Люлин“ стартира във Висшата лига с амбиция за участие в плейофите

ВК „Люлин“ стартира във Висшата лига с амбиция за участие в плейофите

На специална пресконференция в Пресклуб „България“ ръководството на ВК „Люлин“ обяви своята амбиция да участва в плейофите на Висшата лига още в първия си сезон сред елита на мъжкия волейбол у нас. Президентът на клуба Деян Нинов заяви пред репортерите, че реализирането на  проекта е станал възможен благодарение на Фондация „Играй с Развитие“ и още няколко спонсори.

„От няколко  години имаме успехи при юношите и девойките, а сега за първи път ще играем с мъжки отбор във Висшата лига. Отборът ни ще представлява сплав от млади, 16-17-годишни играчи, които бяха част от Скаутската лига, и по-опитни, сред които е и нашият капитан Велислав Йонев. Във всеки мач ще играем за победата,  ще е хубаво да стигнем до плейофите. Като цяло целта на проекта ни е да бъдем пример за децата и да помогнем на младите ни играчи да израснат“, сподели Нинов.

Треньор на отбора  е Ангел Кошеджийски, а първият двубой на тима във Висшата лига ще е на 2 ноември в зала „Сиконко“ в жк „Люлин“ срещу „Миньор“ (Перник).

Това че ВК „Люлин“ ще участва с младежи в мъжкото първенство, не означава, че ще подцени шампионатите при подрастващи.

„Отново ще имаме отбори във всички възрастови групи при подрастващите в мъжкото направление. Ние работим с всички 12 училища на територията на „Люлин“, но не всички деца се включват в отборите ни, някои просто тренират за здраве. Общо трениращите във ВК „Люлин“ са около 200 деца, като с тях работят 7 треньори. Надявам се след време да можем да водим занимания в новостроящите се многофункционални зали в 56-о и 79-о СОУ в района“, допълни Нинов.

Председателят на УС на Фондация „Играй с Развитие“ Александър Александров уточни, че след скаутската лига и подпомагането на отбори от провинцията, сега Фондация „Играй с Развитие“ ще бъде спонсор на столичен клуб.

„Много ми харесаха всички във ВК „Люлин“. Млади хора, с амбиция и желание за добро представяне, но които много добре си правят сметката и умеят да спестяват. Надявам се да се представят много добре в първото си участи във Висшата лига, но ако влязат в Суперлигата, ще трябва да удвоим и утроим бюджета на клуба. Но нека да играят и побеждават, пък ако се класират за Суперлигата, ще търсим нови спонсори и източници на финансиране“, заключи Александров. Той подчерта, че за първи път има партньорство с толкова пестелив клуб, който не иска на всяка цена определена сума и не поставя условия, а се побира в рамката, поставена от спонсора. Александров е сигурен, че ВК Люлин ще стигне далеч и отношенията им ще бъдат трайни. Представители на спонсори в областта на вентилационната техника и търговията с мебели споделиха, че още по-лесно бизнесът ще подкрепя спорта и така ще допринася за по-бързото му развитие, ако държавата стимулира инвестициите като дава облекчения и бонуси. Това може законодателят да го въведе, казаха бизнесмените.