Родни Антуи: „Ще излезем с нагласата да победим Лудогорец“!

Родни Антуи: „Ще излезем с нагласата да победим Лудогорец“!

На специална церемония в Пресклуб „България“  нападателят  на Царско село Родни Антуи  бе награден за Играч № 1 на 13-ия  кръг на efbet лигата. За двата си гола срещу Ботев Вр при победата на Царско село  с 3:0, той получи 8 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 19 футболни треньори и специалисти. Мартин Луков (Локомотив Пд)  е с 5 гласа,  Йосип Томашевич (Локомотив Пд) има 3 гласа, Галин Иванов (Славия) е с  2 гласа, а Станислав Иванов (Левски) получи 1 глас. Нападателят става за втори път през този полусезон №1 след като вече спечели статуетката за най-добър футболист на 5-и кръг, когато вкара два гола пак на Ботев, но от Пловдив.
“Благодаря за красивата награда. Искам да благодаря на моите съотборници, и на всички, които създават такава обстановка около мен да се развивам добре и да се представям успешно. Не се считам за водещ футболист в тима. Ако не са моите съотборници, няма да бележа тези голове. Аз съм един от футболистите на Царско село. Не съм по различен от останалите момчета в тима. Не бяхме побеждавали от известно време и сега ще придобием повече увереност“, заяви Антуи след награждаването. Той коментира и нагласата за предстоящата среща с шампиона “Лудогорец” във вторник:
„Лудогорец е силен отбор, но ние ще излезем да играем футбол и да се представим добре срещу тях. Те играят успешно и в турнира Лига Европа и в българското първенство. Футболът е игра, в която може да се случи всичко. – може и ние да ги изненадаме и да победим. Трябва да сме концентрирани. Ще излезем с нагласата, за да ги победим. А какво ще стане – ще разберем след края на мача”.
„Жалко е, че расизмът продължава да съществува. Чух расистко подвикване в един от мачовете, но съотборниците ми ме подкрепиха и нямаше проблем. Това е просто игра, а ние всички сме хора. Не го разбирам, но, за съжаление, така стоят нещата“, коментира Антуи. Той каза, че и в Холандия има отделни хора от публиката с прояви на расизъм.
“Не зная дали е късмет, че бележа по два гола на отбори с буквата “Б” – Ботев (Пловдив) или Ботев (Враца). Може би моментът е добър за мен, но се опитвам  във всеки мач да играя по добре от предишния и да помагам на отбора си да побеждава” сподели нападателят. Той е доволен, че постига някои от целите си – да печели персонални награди и да бележи повече голове.
На награждаването присъства и помощник-треньорът на Царско село Владислав Вутов. За колебливото представяне на отбора в началото той обясни: „Всеки отбор, който влиза в по-горна дивизия има затруднения. Първоначално имахме проблем да съберем играчите, които бихме искали. Те идваха поетапно, даже последният дойде преди две седмици. Дълго време се лутахме и търсехме правилната единадесеторка, имахме дисбаланс в линиите, да окомплектоваме боеспособен отбор. В последните кръгове напипахме ритъма и това се отрази позитивно. Отбор се прави дълго време, но за втория полусезон смятам, че ще изглеждаме още по-адекватно. Имаме собственик с големи амбиции във футбола и опитен старши треньор. Затова можем да изненадаме всеки, който ни подцени“.