Футболист №1 на м.септември Станислав Иванов: „Физически трябва да подобря играта си!“

Футболист №1 на  м.септември Станислав Иванов: „Физически трябва да подобря играта си!“

Това заяви 20-годишният голмайстор на Левски, който днес получи приза за футболист №1 на септември в анкетата на Пресклуб „България“ сред спортните редакции. Месец след като затвърди победата на своя отбор срещу Славия с 0:2 и бе избран за Играч на Х кръг от треньорите и специалистите, Станислав Иванов оглави и класацията на журналистите с 13 от общо 21 гласа. Втори с 5 гласа е първенецът на ХI кръг Георги Илиев от Локомотив Пд, Али Соу от ЦСКА е с 3 гласа.

„В световен мащаб всички футболисти са на много високо физическо ниво. Това е една от моите слабости и нещо, което със сигурност трябва да подобрявам. Тренирам на 100 процента всеки ден, защото трябва да си заслужа мястото и в Левски. За други отбори не мисля”, каза юношата на Левски, който вече има 50 мача в елита на родния футбол.

Този  сезон в първенството на efbet Лигата младата звезда на сините е до момента с 6 отбелязани гола, но лично за него няма значение цифрата, важното е Левски да печели, подчерта футболистът на септември. Разликата от 4 т във временното класиране / 29 т./в полза на многогодишния шампион Лудогорец /33 т./ е преодолима, смята Станислав Иванов. Той е категоричен, че загубата срещу разградчани в предпоследния ХII кръг  не е повлияна от психическа потиснатост, въпреки експертните оценки за превъзходството на Лудогорец над  другите / български топ отбори. Фактът, че по-слаби съперници неведнъж са побеждавали 7-кратния шампион на страната, говори, че това е постижимо, убеден е Станислав Иванов.

Иванов добави, че Левски е длъжен да победи Дунав в следващия ХIVкръг: “Не трябва да се притесняваме от срещата с Дунав. Тренираме всеки ден и ще се постараем да вземем мача.”

Въпреки че не мисли за друг отбор, Станислав Иванов не крие, че симпатизира на Барселона, без да има фаворит сред играчите на гранда. А за Левски може много да говори, но ако някой го попита какво цени най-много, отговорът е :“Публиката и историята на клуба!“