Играчът на 11 кръг Георги Илиев/Локомотив Пд/: „В отбора работим добре и уважаваме играта. Не мислим за титла“

Играчът на 11 кръг Георги Илиев/Локомотив Пд/: „В отбора работим добре и уважаваме играта. Не мислим за титла“

Полузащитникът на Локомотив (Пловдив) Георги Илиев получи днес с малко закъснение традиционната статуетка  от Пресклуб „България за играч на 11-ия кръг на efbet Лига. С гола и изявите си при победата срещу Витоша (Бистрица) преди месец той напълно си заслужи поредното отличие в своята кариера, на която Илиев ще сложи край през зимата. За Илиев гласуваха 7 от общо 19 футболни треньори и експерти, като останалите гласове се разпределиха между Ибрахима Конте/Берое/- 5, Холмар Ейолфсон/Левски/-4, Славчо Шоколаров/Славия/-2 и Рубен Бригидо/Берое/-1. Георги Илиев за втори път стана играч на кръга след като бе избран за №1 и на 31 кръг от миналия шампионат.
“Искам да благодаря за наградата. Радвам се, че в тези последни мигове като действащ футболист мога да бъда полезен на моя отбор. Това беше целта, когато подписах с Локомотив. Тази награда ме прави щастлив. Говорим доста често с Христо Бонев, но решението да се оттегля съм го взел отдавна. Не мисля, че някой може да ме разколебае. Важното за мен е да съм полезен на отбора, а това решение е взето отдавна”, сподели Илиев по повод писмото-молба на легендата на българския футбол до него да не слага край на кариерата си.
“Всеки си има свой праг. Може и аз да играя повече време, но всеки футболист трябва да си даде сметка кога тежи на треньор, съотборници и фенове. Има много по-важни неща и всеки трябва да запази авторитета, който е градил през годините. Не гоня определено число мачове.Никога цифрите не са били важни за мен. Решението съм го взел от известен период и не подлежи на коментар. Нека починем. Все пак 20 години във футбола не са малко и имам нужда от почивка”, каза той, след като стана играчът с най-много изиграни срещи в елитния футбол у нас.
“Щом съм желан, се чувствам поласкан. По-трудно беше в началото, когато взех решението да се откажа. Доста неща се променят и динамиката става по-голяма. С годините един футболист започва да взема решения по-бавно. Това е футболът. Годините си вървят и в един момент е нормално да се вземе това решение. Опитът ти помага в доста от ситуациите. Познавам доста повече собственото си тяло и е време да спра”.
А може ли Локомотив да се бори и за титлата в еfbet лигата? “Аз съм от четири месеца в Локомотив и това, което виждам в момента, ме кара да бъда оптимист. Момчетата работят добре и уважават играта. Има сериозни предпоставки отборът в края на годината да е на едно добро място. Титла? Нека не се изхвърляме. Всеки знае кои са претендентите. При нас е важно да гледаме нашето ниво и да опитаме да го вдигнем. Когато побеждаваш, е нормално да има по-големи изисквания към теб”.
За най-запомнящите се моменти в кариерата му: “Със сигурност феновете са голям фактор, който влияе за доброто развитие на отбора. Имаме спокойствие и подкрепа от тях. Мачовете в евротурнирите бяха върха. Имаше една емоция около нас, която беше страхотна. Шампионската титла  на Локомотив Пловдив беше прекрасен момент, към който се връщам много често в спомените си”.