Шахматен клуб Левски организира най-силния шахматен турнир за сеньори за Купа Линопрост в залите на Пресклуб България

Шахматен клуб Левски организира най-силния шахматен турнир за сеньори за Купа Линопрост в залите на Пресклуб България

„На 9 ноември  от 10.00 ч в залите на Пресклуб „България“ AboPharma, със съдействието на Шахматен клуб „Левски“, организира турнир по шахмат за купата на „Линопрост“ , каза на пресконференция в Пресклуб „България“ председателят на ШК „Левски“ Николай Тодоров и допълни:

„Това ще бъде най-силният турнир за сеньори в България. Ще участват четирима гросмайстори – Кирил Георгиев, Евгени Ерменков, Петър Великов и Валентин Луков, както и много международни майстори. Благодаря на  AboPharma за подкрепата и се надявам през следващите години турнирът да се утвърди като най-престижния в България“.

Вече има подадени заявки от 75 участници от цялата страна. Турнирът ще се проведе по швейцарската система в 7 кръга по правилата на ускорения шахмат.

Организаторите са подготвили и сериозен награден фонд, като победителят ще получи 400 лв, вторият – 300 лв, третият- 250 лв, а общата сума на наградите е над  2 000 лева.

“Приех с удоволствие да участвам – всеки такъв турнир е добре дошъл за българския шахмат. Мисля, че наистина ще се получи много силно състезание. Надявам се в бъдеще турнирът да стане традиционен и да бъде полезен на шахматистите”, заяви пред репортерите гм Кирил Георгиев, който уточни, че негови  основни съперници за първото място ще бъдат другите трима  гросмайстори – Ерменков, Великов и Луков.

Управителят на AboPharma България Господин Гавраилов подчерта, че турнирът се провежда в месеца на мъжкото здраве, а Линопрост е един от най-ефикасните препарати за лечение и превенция на заболяванията на простатата.

„Винаги е добре бизнесът да подпомага спорта. Ние подкрепяме и други спортни прояви – състезания и отбори по плажен волейбол, както и един спортен клуб в Троян. Имаме желание  шахматният турнир за купа „Линопрост“ да стане традиционен, а и да прерасне в открито състезание, в което да участват мъже и жени в различни възрастови групи“, заключи г-н Гавраилов.