Президентът на ВК Хебър Пазарджик Александър Иванов: “ Можем да спечелим Чалъндж Къп, Купата на България я чувстваме като наш трофей!“

Президентът на ВК Хебър Пазарджик Александър Иванов: “ Можем да спечелим Чалъндж Къп, Купата на България я чувстваме като наш трофей!“

Това сподели днес в Пресклуб „България“ най-високопоставеният мениджър на волейболния клуб – носител на Купата на страната – който за първи път в своята история  спечели и Суперкупата  миналия месец с 3:0 срещу шампиона Нефтохимик. За този успех спортните редакции избраха Хебър Пазаржик за отбор на октомври с убедителна преднина от 15 гласа. Второто място, с 5 гласа,  е за играчите на Левски Лукойл, които също завоюваха Суперкупата по баскетбол. Президентът на волейболния клуб Хебър Александър Иванов изненадващо днес получи сам традиционната награда за месеца, Купата на победата, но обеща, че следващия път ще бъде в компанията на старши треньора  Атанас Петров и състезатели.

Иванов благодари на медиите за високата оценка и изрази надежда, че този приз за отбор на месеца няма да е последния във витрината на Хебър. „Суперкупата има важна роля за самочувствието на отбора. Въпреки, че очаквахме този успех, беше много труден мач“, каза още президентът на Хебър. Той подчерта, че е особено важно играчите да са в много добра форма още от първия мач на плейофите, за да постигнат желания краен резултат. А той е шампионска титла и отново Купата на България. „Купата я чувстваме я като наш трофей“, емоционално призна Александър Иванов. Що се отнася до евротурнирите, мениджърът е на мнение, че възможностите за добро представяне зависят от силата на турнира. „Мисля, че можем да спечелим Чалъндж Къп“, заяви г-н Иванов.

В Хебър играят класни волейболисти като Тодор Алексиев, Георги Братоев, които любителите на волейбола добре познават и от националния отбор. Президентът на Хебър Пазарджик подчерта, че не е обсъждал с тях бъдещето им и въпроса с националния отбор. Единственото, за което говорим е Хебър, бе категоричен Александър Иванов. „Ако ме питате мен, аз харесвам всички играчи в Хебър, но не мога като президент да изразя предпочитание към един или друг за състава на националния отбор“, поясни още Иванов.

Той е доволен, че 5-годишната програма за развитието на клуба се изпълнява и предстои разработката на нов 5-годишен проект. Водещ акцент в следващия програмен период ще е детско-юношеската школа, за да може след няколко години Хебър да има свои попълнения в състава при мъжете на най-високо ниво. В момента в школата се обучават около 170 деца.