Известни са участниците в Нощта на скоковете, БФ Мотоциклетизъм с нов благотворителен жест

Известни са участниците в Нощта на скоковете, БФ Мотоциклетизъм с нов  благотворителен жест

БФ Мотоциклетизъм продължава своята кампания със социална насоченост. Възможност да станат част от Световния шампионат по мотокрос фристайл на 14 декември ще имат и деца от Центъра за настаняване на деца от семеен тип “Иван Вазов” в град София. След успешното си партньорство с фондация “Движение на българските майки” по време на финалния кръг на пистовия шампионат в Плевен, и този път децата, с които се занимава тази организация, ще получат добър предколеден подарък по време на Вечерта на скоковете в Арена Армеец. Всички присъстващи малки любители на летящите мотоциклети ще могат организирано да се разходят и видят отблизо героите на състезанието, като за тях е предвидена разходка в боксовете на пилотите, където те ще могат дори да се качат на някой от състезателните мотоциклети. Фондация “Димитър Бербатов” също ще има своите отличени представители по време на Вечерта на скоковете в Арена Армеец на 14 декември, като БФ Мотоциклетизъм изцяло подкрепя и вярва в целите на фондацията, свързани с подрастващото поколение.

На специална пресконференция в Пресклуб „България“ председателят на Организационния комитет „Гран при България“ Румен Петков връчи на представителите на трите организации билети за атрактивното събитие.

Вече е готов и стартовият списък за най-добрите фристайл състезатели в Световния шампионат, които ще видим следващата седмица. Той включва 12 пилоти от Германия, Австралия, Чехия, САЩ, Испания, Франция и Италия. В спортния център на столицата ни Арена Армеец, ще видим както някои от добре познатите ни имена като Петър Пилат, Ханс Акерман, Бриис Изо, така и съвсем нови за България имена на топ фристайл звезди като Пат Боуден и Адам Джоунс и новото попълнение в листата – Марк Пиниол. Носители на много отличия от Световния шампионат по мотокрос фристайл и големите фриистайл серии като Нитро Сиркъс и Екс Геймс ще имаме удоволствието да наблюдаваме в София следващата събота, а на фона на двете нови рампи, от общо седем, които очакват състезателите в Арена Армеец, триковете които ще видим, определено ще бъдат нови и екстремно добри.