Венцеслав Стефанов: „Ще помагам на българския футбол и на Славия, докато мога“

Венцеслав Стефанов: „Ще помагам на българския футбол и на Славия, докато мога“

На превърналата се в традиционна вече пресконференция  в пресклуб „България“ в края на есенния дял на първенството босът на Славия Венцеслав Стефанов отчете като успешно петото място на отбора във временното класиране и е удовлетворен, че това е постигнато само с български футболисти. Той обаче смята, че Лудогорец е неоспоримия хегемон в българското първенство и няма тим, който да го свали от първото място.
Стефанов обяви, че  ще се оттегли от Изпълкома на БФС. Президентът на “белите” отново потвърди, че е против въвеждането на ВАР в България. Той коментира и ситуацията около битката за временния президентски пост на централата.
“Мишел Платини, който е голям футболист и ръководител, ни върна на футболната карта. Той каза, че ВАР е бич за футбола. Когато е човешка грешка, то се вижда. Когато ние ги търсим, тогава се извършват издевателства над другите отбори.
Имам кандидат и за президент на БФС и за изпълнителен директор. Ако сега ги кажа, до юни месец ще им разгоните фамилията. Ще има на 6 години как се е напикал, на 14 години с кой се е сбил.
И двамата са много коректни, мъжки, футболни хора. Честни, с достойнство. Знаят езици. Дали са футболни хора?! Не, от фигурното пързаляне са.“
Стефанов коментира и освобождаването на Йордан Лечков от Изпълкома: „Данчо налива масло в огъня, което не е необходимо нито за хората във футболния съюз, нито на самото първенство. Когато има безвластие, дори добре структурираните неща се развалят. Касабов е доста по-уравновесен човек. Не е човек на крайностите. Данчо дори самите футболисти не го долюбват, което е публична тайна.“
След това добави, че няма намерение да влиза в новия Изпълком на БФС.
“Аз вече съм много стар човек. Мога да помагам и отвън, но на този, който иска да се учи. Този, който е решил да се удави, няма смисъл да му се помага. Новото ръководство трябва да работи с държавата. А на Славия ще помагам, докато мога”, обяви Стефанов на пресконференцията.
„Докарали сме го дотам, че с изкуствено дишане да вдигаме националния отбор, за да се класираме на европейско първенство. Друг е въпросът как ще се приберем. Аз лично не бих отишъл да гледам мачовете при класиране за европейското първенство, защото ме е страх как ще се приберем.
Унгария е на нашето дередже. Исландия е малка държава, но почти всички техни национали играят в силните първенства. Дано да имаме шанс. Като българин желая да успеем”, допълни босът на Славия.