Любо Ганев: „Извънредно Общо изборно събрание ще има, въпросът е кога“

Любо Ганев: „Извънредно Общо изборно събрание ще има, въпросът е кога“

Ициативният комитет за промени в българския волейбол  даде специална  пресконференция в Пресклуб „България“, на която определи забавянето от страна на федерацията при подаването на заявление в Търговския регистър  за вписване на  решението на УС за свикване на извънредно Общо събрание на 16 януари 2020 г. като поредната юридическа хватка.

Членовете на Инициативния комитет изразиха съмненията си, че ако днес решението на УС не бъде публикувано в Търговския регистър, планираното за 16 януари Общо събрание не може да се проведе, тъй като  взетите решения могат да бъдат оборени по съдебен път, а то да бъде обявено за невалидно.

“Според нас умишлено се бавиха сроковете – и за свикването на УС, и за вписването му в Търговския регистър, така че Общо събрание на 16 януари да няма или да бъде недействително. Това е реалността. Не сме шокирани и изненадани. Очаквахме точно това да се случи”, сподели пред репортерите президентът на ВК “Левски” Давид Давидов.

“Действията на федерацията  може да са законни, но морално ли е. Когато клубовете, а те в момента са 75, поискат промяна, Управителният съвет също гласува за това и се използват вратички и се удължава срока, за да не се уважи волята клубовете, морално ли е?“, попита треньорът на “Левски” Владимир Николов, а наставникът на ЦСКА Александър Попов заяви, че представителите на опозицията ще бъдат на вече насроченото за 20 декември Общо събрание в Казанлък, за да защитят хората, които ги подкрепиха и гласуваха за свикване на извънредно събрание през януари. Като пример за разчистване на сметки от Инициативния комитет дадоха искането за оставка към председателя на Съдийската комисия Пенчо Ангелов, който пропусна последния Управителен съвет заради предварително планирана командировка в чужбина. Съобщението за заседанието на УС го е заварило на границата.

Ако Търговския регистър не публикува днес решението на УС, от Инициативния комитет ще опитат да убедят делегатите на Общото събрание този петък, че изборно събрание трябва да има.

“Работим много активно начинът на действие на федерацията да се промени. Няма да правим опити за изваждане на Борислав Кьосев от Управителния съвет. Изборно Общо събрание ще има, въпросът е кога”, коментира кандидатът за президент на опозицията Любомир Ганев. Той алармира, че на събранието на 20 декември е възможно да се предприемат действия срещу регистрацията на някои клубове и сподели, че ще бъде поканен нотариус, който паралелно с назначения от настоящото ръководство на БФ Волейбол  да следи цялата процедура. Ганев покани и всички медии на събранието, за да отразят обективно какво ще се случи.