Димитър Велковски/Славия/:Целта ни е да играем в евротурнирите

Димитър Велковски/Славия/:Целта ни е да играем в евротурнирите

На специална церемония в Пресклуб „България“  защитникът   на Славия Димитър Велковски  бе награден за Играч № 1 на 20-ия  кръг на efbet лигата. За  изравнителния гол срещу Лудогорец в последната минута той получи 7 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти. Тодор Неделв (Ботев Пд) има 4 гласа, Рубен Пинто (ЦСКА)  е с  3 гласа, а  Георги Илиев (Локомотив Пд)  и Мартин Камбуров (Берое)  са с по 2 гласа.

Велковски благодари на своите съотборници и на всички треньори и специалисти, които са гласували за него, и заяви:

„Радвам се, че завърших 2019 година по позитивен начин, както и, че започвам 2020 г. по същия начин. Искам да благодаря на отбора, защото без тях тази награда нямаше да е при мен. Надявам се да направим пълноценна подготовка и да запазим мястото си в шестицата. Нямаме поставена конкретна цел, но искам през новия сезон да играем в евротурнирите. Имаше запитвания и интерес към мен. Доколкото знам е имало разговори между клубовете, но е само това. Изцяло съм концентриран върху себе си и Славия, защото още съм футболист на този клуб. Ако направя трансфер в чужбина, искам да бъде в отбор от Западна Европа. Там бих предпочел да играя на тези години, но не мога да кажа конкретно къде. Бих играл по-голям футбол, така да го кажа, с огромно желание. Чувствам увереност, малко повече работа ми трябва, за да мога да изляза в чужбина“ поясни бранителят на „белите“ и допълни:

„Мисли за напускане на Славия никога не са ми се появявали. Имах негативен период през изминалия полусезон и смятам, че го преодолях. Засега не е имало предложение от друг български отбор, откакто съм в Славия – имаше само от чуждестранни клубове. Бил съм в Локомотив Пловдив и бих играл на друго място в България. Защо не? За мен не трябва да стоиш в една зона на комфорт, която да ти осигурява спокойствие. Аз съм такъв човек, който обича предизвикателствата“, каза Велковски и подчерта:

„Всеки един футболист на Славия се труди на тренировките. Никой не се примирява с малкото. Отборът ни е балансиран от млади и опитни играчи. Това спомага на тима да върви напред. Когато излизаш срещу отбори като Лудогорец, Левски и ЦСКА, мотивацията е доста по-голяма и желанието за победа нараства. Не, че подценяваме по-слабите отбори, дори в първенството няма такива, но когато играем срещу отбор, който многократно е бил шампион, у всеки играч има много по-голяма мотивация да покаже, че може да играе срещу него. По този начин доказваш, че можеш и да играеш за такъв отбор“, сподели Велковски.

Той откровено сподели, че не знае каква е причината Славия да играе по-добре като гост.

„Не знам защо играем по-добре като гости. И ние си го задаваме този въпрос. В София сме колебливи, а когато излезем навън, играем с повече хъс, желание и мотивация“, добави защитникът на „белите“ и не скри своето задоволство от доброто представяне на бившия му клуб „Локомотив“ Пд.

“Изключително радостен съм за Локомотив (Пд). Познавам доста момчета там. Според мен главният „виновник“ за добрите резултати  е треньорът. Той работи по германска методика и има страхотна дисциплина при него. Когато някой футболист не спазва указанията, си носи последствията. Българските футболисти започваме да се отпускаме, когато ни се позволяват някои неща” призна футболистът на “белите” и заключи:

“Изненадан съм от себе си, че направих антирекорд (три червени картона). Не смятам, че е до дисциплина. Обяснявам си го лично, че всичко тръгна с една грешка срещу ЦСКА. Дойде един червен картон, оттам втори. Психически се замислих, че трябва да внимавам да не си изкарам още един, но се случи да получа и трети. Имаше разговори с треньора преди третия червен картон. Трябваше да се случи, за да може главата ми да се изчисти”.