Над 350 грации от 15 държави на турнира "Олимпия 74"

Над 350 грации от 15 държави на турнира "Олимпия 74"

Четвъртото издание на силния международен турнир по художествена гимнастика „Олимпия 74“ ще започне в столичната зала „Хр. Ботев“ този петък, на Св. Валентин, и ще приключи в неделя, на 16-и февруари. Официалното откриване е в събота от 13.30 ч. Входът е свободен през цялото време.

Участие са заявили представителки на 15 държави, сред които Италия, Израел, Малта, Естония, Нидерландия, Норвегия, Словения, Кипър, Гърция, Черна гора, Босна и Херцеговина. Само от България клубовете са 16, общо в турнира са 31. Състезателките са между 350 и 400 във всички възрастови групи – от най-малките момиченца на 5 г до жени, съобщи днес в Пресклуб „България“ Петя Монева – председател на клуб „Олимпия 74“ и старши треньор. Турнирът е от най-висока категория „Елит“,  включен е в календара на БФХГ.  Лице на събитието е бившата трикратна шампионка на страната ни Мария Матева, сега треньор в клуба. Организаторите са подготвили 2 специални награди – Купа за най-добра индивидуална гимнастичка и за най-добре представил се отбор.

Турнирът се разраства, нови държави проявяват интерес към него и успоредно с това събитието се радва на финансова подкрепа и то от известни компании. „За първи път имаме спонсори и специално им благодарим“, обърна се към тях чрез медиите г-жа Монева. Анелия Донева от нейния екип подчерта и особената заслуга на родителите, без които турнирът нямаше да го има. В клуба тренират около 100 деца. Събитието ще бъде излъчвано пряко в youtube канала.