Емил Велев и Стефан Аладжов: "По-голям от Левски няма. Да играят все едно са родени на Герена!"

Емил Велев и Стефан Аладжов: "По-голям от Левски няма. Да играят все едно са родени на Герена!"

Собственикът на Левски е неразпознаваем, офертата на efbet е изгодна

Гледах мачовете на отбора в Турция, играят много добре. Хубчев си върши работата както трябва, успява да сплоти и българите и чужденците, сподели днес бившият футболист и известен треньор Емил Велев, с когото ПФК Левски спечели последната си, 26-а шампионска титла през 2009 г. „Затова смятам, че има бъдеще в този отбор, който смело мога да заявя, че може да гони шампионска титла още тази година. Не виждам да има някаква пречка. Наляха се доста средства в нашия отбор. Привлякоха се двама, трима класни футболисти, които ще спомогнат за развитието. А какво ще покаже бъдещето със собствеността на Левски, знаете, че по-голям от Левски няма и по-голяма публика от левскарската няма. Левски винаги ще е жив и ще живее“, каза още бившият наставник. Отборът е от класни футболисти, смята и рекордьорът по мачове в шампионата /473/ и с екипа на синия клуб Стефан Аладжов. Двамата гостуваха днес в Пресклуб „България“ преди вечното дерби Левски-ЦСКА тази събота на Националния стадион „В. Левски“.

Живко Миланов изпъква като лидер на отбора, смятат Велев и Аладжов, Хали Тиам и Станислав Костов също се отличават. За дербито обаче е много трудно да се правят прогнози,  защото изненади винаги са възможни, категорични са двамата. Въпреки това Велев и Аладжов се надяват футболистите да играят още по-сърцато, да са още по-мотивирани  за победа от предишните мачове, тъй като успехът ще помогне за излизане от финансовата криза, която им завеща Васил Божков. „ Да играят и чужденците, все едно са родени на Герена“, посъветва ги Аладжов. Той  си спомни за великата синя победа 7:2 срещу ЦСКА през 1968 г. „Излизахме настръхнали на терена, не сме мислили за премии, за нищо друго освен за футбол“, каза емоционалният известен футболист. Най-паметното дерби за Велев е през 1983 г. „Тогава Спас Джевизов ми счупи ръката, но ние победихме! Взехме и титлата и Купата!, възкликна Велев.

Защо днес говорим не само за футбол, а за тежка финансова ситуация?

„За мен сегашният собственик Георги Попов е наразпознаваем. Не знам той играл ли е някога футбол. Цветомир Найденов /единият собственик на efbet/ е футболен човек, аз го познавам, той е бил в школата на Левски. Офертата на еfbet e изгодна“, изрази мнението си Емил Велев. Той направи сравнение с времето преди 10 г., когато Тодор Батков беше собственик на синия клуб – тогава е влагал по 475 хил. лв на месец или около 6,5 млн.лв годишно.  „Левски е привлекателен бранд и няма как да не се намери такъв, който да иска да поеме финансовата тежест, но той трябва да има амбиция да е в Левски и да знае какво е Левски“,  подчерта Емил Велев. Той припомни, че още с идването на предишния собственик Спас Русев е било ясно, че той няма да се задържи в клуба, същото се повтаря с Божков. „Божков беше заявил, че повече няма да се занимава с футбол, щом продаде ЦСКА на Митал. А след това дойде в Левски. Може ли да си президент на Реал Мадрид и на Барселона след това? попита Велев. Той не пропусна да спомене и бившия собственик Иво Тонев, който е имал  ангажимент да завърши козирката на трибуната, но не го е направил. Левски отново се оказа тогава с дългове.

Емил Велев и Стефан Аладжов подкрепят идеята, лансирана и от премиера Бойко Борисов, част от акциите на Левски да станат притежание на феновете и бившите играчи на синия клуб, така както е в европейските грандове.”Мен ме тревожи, че сега не се знае къде са акциите на Левски”, коментира Аладжов.

За шанса на Левски да спечели титлата, треньорът е на мнение, че за 8-кратния последователен шампион Лудогорец  не може да се каже, че е недостижим. В Лудогорец има по-голямо спокойствие и самочувствие заради шампионските титли, докато в Левски и ЦСКА напрежението е огромно.

За националния отбор Велев и Аладжов смятат, че имаме страхотен шанс да се класираме за европейското първенство  – само с 2 мача можем да го постигнем и то на националния стадион „В. Левски“.  Бившият капитан Ивелин Попов е необходим на отбора и ако се завърне ще помогне много, казаха двамата известни бивши играчи на Левски.

Емил Велев покани чрез медиите всички родители с децата си на откриването на новата футболна школа „Левски Спартак 1962“, чийто президент и идеен мотор е самият той. Тържеството е в деня на националния празник 3 март, от 10.30 ч, на комплекс „Мир и Дружба“ в Студентския град.