Футболистът на 22 кръг Иван Стоянов: „Най-важното е Етър да остане в efbet Лигата“

Футболистът на 22 кръг Иван Стоянов: „Най-важното е Етър да остане в efbet Лигата“

Нападателят на Етър Иван Стоянов днес получи голмайсторската статуетка за Играч на 22 кръг в анкетата на Пресклуб „България“ сред футболните треньори и специалисти. С 6 от общо 20 гласа футболистът на великотърновския клуб изпревари Матиас Курьор /Черно море, 5 гл/ и Емил Стоев /Славия, 4 гл/, след като вкара изравнителния гол срещу Лудогорец /1:1/. „Вървим във възходяща линия“, коментира играчът достойния резултат срещу 8-кратния шампион на страната. Безспорно опитът на треньора Петко Петков като бивш помощник-треньор на Лудогорец е от съществено значение за постижението на Етър, убеден е Иван Стоянов.

За разгромната победа с 6:2 срещу Витоша в 23-и кръг Иван Стоянов изтъкна, че и за двата отбора мачът е бил на живот и смърт. Ключовият момент бе до 10-ата минута, когато Етър отбеляза 3 гола. След това съперникът тръгна на реванш, но ние имахме предимство и задачата ни стана по-лесна, стана ясно от обобщението на Иван Стоянов. В следващия кръг, тази събота, Етър ще излезе на терена срещу Арда и въпреки че за отборd от Кърджали полусезонът не започна добре след загуби срещу Ботев Вр и Славия, Иван Стоянов е категоричен, че противникът е сериозен и в никакъв случай не бива да бъде подценен. Нападателят на Етър и племенник на Йордан Лечков очаква много интересен пролетен дял от първенството, но няма съмнение, че Лудогорец отново ще е на върха. Лудогорец единствен надгражда от клубовете-грандове, заяви Стоянов, който от 2011г до 2013 г бе в състава на шампиона от Разград.

За своя сегашен отбор от Велико Търново футболистът на 22 кръг определя като цел номер едно да се задържат в елита след края на първенството 2019/2020. Във временното класиране Етър е на 10-о място от 14-те тима в efbet Лигата. А в по-далечна перспектива, когато прекрати състезателната си кариера, Стоянов сподели, че ще продължи своя професионален път като треньор.