Ивайло Димитров: Можеше да победим Левски с по-голяма разлика

Ивайло Димитров: Можеше да победим Левски с по-голяма разлика

На специална церемония в Пресклуб „България“  нападателят  на Славия Ивайло Димитров бе награден за най-добър играч на 23-ия кръг в efbet лигата, в който той вкара и двата гола  при победата на “белите” над  Левски с 2:1 като гост. Димитров  получи 13 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти. Дилан Бахамбула (Царско село)  има 4 гласа, а  Мартин Камбуров (Берое) – 1 глас

Ивайло Димитров благодари  на своите съотборници и на всички треньори и специалисти, които са гласували за него и заяви след награждаването:

„Играем  по-освободено и затова играта ни се получава. В Славия  е хубаво това, че няма излишно напрежение от поставянето на високи цели и се стремим да завършим възможно най-напред в класирането – в случая тръгнахме много добре, постигнахме четири победи, утвърдихме се в първата шестица. Сега  най-важното за нас е да играем красив футбол. Аз и преди съм го казвал – по-добре е да се дава шанс на младите български футболисти, отколкото да се взимат чужденци. Ние показваме, че с български играчи можем да играем добре и да побеждаваме. В Славия се чувствам много добре, затова и се върнах в отбора, чувствам се спокоен. Вървят ми нещата, мисля, че Славия е моето място“.

Димитров уточни, че според него  за успешните игри на отбора заслугата е на старши треньора на тима.

„Работата на г-н Загорчич си дава отражението – той е три години в Славия, получава се много добра химия между треньора и футболистите, много добра връзка между отделните линии. Вижда се, че   Славия играе като отбор. Няма напрежение от ръководството, даже в момента сме още по-освободени. Класирахме се в шестицата, без да го имаме като цел – дори президентът каза, че трябва да се забавляваме до края, няма значение къде ще завършим в класирането“, обясни той разликата в представянето на тима в сравнение с предишния полусезон.

Нападателят, който има договор за още година и половина с клуба, каза, че не е говорил с ръководството относно друг договор  и ще става треньор след края на състезателната си кариера.

„По принцип не сме говорили за друг договор – имам много добра връзка с треньора, с президента, подадоха ми ръка да се върна. Живот и здраве, мисля, че няма да има никакъв проблем да седнем и да се разберем по всеки въпрос. Гледах статистиката – да, в Славия играем доста трудно у дома, не мога да си обясня защо – навън ни се получават повече нещата, и аз не мога да дам точен отговор на този факт. Иначе не съм си поставял лимит, надявам се колкото се може повече да играя футбол,  а след  като прекратя състезателната си дейност,  искам да стана треньор.

Димитров посочи, че няма отбор в България, в който не би играл, а ситуацията в Левски не е добра не само за тима, но и за българския футбол.

„Не бих казал, че има отбор, в който не бих играл, все пак аз съм професионалист, нямам притеснения относно това. Определено можеше да  победим Левски с 4-5 гола, аз имах  още две положения,  Филип Кръстев също. Нещата, които се случват в Левски, не са добре за българския футбол – след като поведохме се видя, че  техните играчи започнаха да стават по-припряни. Определено има напрежение и в Левски, и в ЦСКА – при тях винаги има поставени високи цели, докато при нас не е така – затова и постигаме добри резултати, защото липсва напрежение“, каза Димитров и добави, че нито един футболист не иска да играе пред празни трибуни.

„На никой футболист не му е приятно да играе пред празни трибуни –  футболът е направен за хората, за феновете.  Не е приятна ситуацията с този корона вирус, но може би така е по-добре, да се вземат предпазни мерки, за да не стане епидемия“.

Димитров поясни, че с радост би играл за националния обор на България, ако бъде повикан.

„Не съм мислил за повиквателна за националния отбор, за мен най- важното е да съм здрав и да показвам добри игри. Ако прецени господин Дерменджиев и ме повика, ще се отзова, няма човек, който да не иска да играе за националния тим“, заключи Димитров.