Миньор Пк със скромна селекция и умерена бързина към елита

Миньор Пк със скромна селекция и умерена бързина към елита

Първенецът в аматьорската Трета лига Миньор Перник, който вече се изкачи в професионалния футбол на Втора лига за следващия сезон,  стяга скромна селекция с 3-ма-4-ма нови играчи, за да се подсили отбора и да има по-голяма конкуренция за титулярно място. Ще се разчита на български футболисти и на желаещите да облекат отново фланелката на “чуковете”, които сега играят в други отбори във Втора лига и в елита.    „Приоритет са младите момчета от Перник за селекцията. Не робуваме на имена“, заяви днес в Пресклуб „България“ старши треньорът на клуба Юрий Васев.  „За чужденци и дума не може да става“, потвърдиха председателят на Управителния съвет Ангел Христов и  членът на клубното ръководството и секретар на общината Мартин Жлябинков.  „Заслужихме си мястото във Втора лига“, категорично заявиха тримата шефове на 101-годишния клуб пернишки клуб.  „Отсега нататък отборът може да се чувства финансово спокоен“, увери Жлябинков. Общината изцяло подкрепя клуба.

След 7-годишно отсъствие от професионалния футбол перничани си извоюваха завръщането, макар че по стечение на извънредните обстоятелства около коронавирусната пандемия, първенствата  в Трета и във Втора лига бяха преустановени и БФС реши, че няма да се доиграват, а ще се зачете временното класиране за окончателно.  „Във всички 19 кръга бяхме първи, така че не се притесняваме от съперници. Нито един отбор обаче не можеше да издържи още 14 кръга с мачове всяка сряда и събота,“ поясни треньорът Васев. Неговата цел е отборът да се утвърди във Втора лига и след това да се изкачи отново в Първа лига, където години наред е бил достоен съперник на най-големите. Специалистът е умерен в амбицията си за място в елита и знае, че първата крачка сега е доизграждането на отбора и пълноценната предсезонна подготовка. Предстоят тренировки и контроли месец и половина, началото ще е на 8 юни. Първият етап ще е в Перник, след това отборът ще продължи в Ковачевци.

Грижа на клубното ръководство е и подобрението на базата. Стадион „Миньор“ е един от най-добрите, но това не означава, че няма какво още да се подобрява, стана ясно на пресконференцията. В момента се извършва текущ ремонт. Предстои монтиране на система за видеонаблюдение. Клубът разполага с едно тренировъчно игрище, работи се за изграждане на още 2 терена в община Дивотино.