Президентът на Монтана Румен Панайотов: Решението на БФС за прекратяването на шампионата във Втора лига ще помогне на клубовете

Президентът на Монтана Румен Панайотов: Решението на БФС за прекратяването на шампионата във Втора лига ще помогне на клубовете
На специална пресконференция днес в Пресклуб “България” президентът на Монтана Румен Панайотов заяви, че решението на БФС да прекрати първенството във Втора лига е напълно правилно. Според него много от клубовете в надпреварата имат финансови проблеми и по-ранното приключване на шампионата ще им даде възможност да ги решат и да се подготвят за следващата кампания.
“Мисля, че прекратяването на първенството във Втора лига бе най-правилното решение. Похвално е, че БФС взе това решение, тъй като можеше да се случат доста неприятни последствия за клубовете. Винаги ще има доволни и недоволни, но предвид финансовото състояние на клубовете във Втора лига това бе правилното решение. Монтана има възможности да доиграе първенството. Решението даде възможност на всички клубове да се организират финансово за следващия сезон. Не е необходимо повече да коментираме тази тема. Нямаме предпочитания кой ще ни се падне на баража. Ще се подготвим по най-добрия начин”, обясни Панайотов.
Капитанът на отбора Иван Михов потвърди, че той и съотборниците му си връщат добрата спортна форма и ще бъдат напълно готови, за да спечелят баража и да се завърнат в елитната efbet Лига.
Панайотов съобщи плановете за предстоящата подготовка на Монтана, по време на която тимът ще изиграе шест контроли в рамките на един месец.
“На 13-ти имаме контрола с Беласица в София. На 19-ти играем в Перник с Миньор. Следва лагер в Банско, където ще проведем три контроли – с ЦСКА, Септември София и Хебър. После се прибираме в Монтана. На 10-ти юли предстои контрола с Пирин в Благоевград. Убеден съм в качествата на футболистите и техните възможности. Разчитам, че ще се справят в баража. Трябва да се подготвим по най-добрия начин. Догодина ще честваме и 100-годишния юбилей на клуба и се надявам да зарадваме нашите привърженици и кмета на общината Златко Живков, който много помага на спорта, със завръщането си в елитния футбол.”