Отборът на феновете на ПФК Левски с наградата за №1 на месец май

Отборът на феновете на ПФК Левски с наградата за №1 на месец май

Да продължат с даренията и да се възстанови членският внос призоваха шефовете на общността   

Днес в Пресклуб „България“  маркетинг директорът на „Burnit SunSystem“ Владимир Клешков връчи стилната награда за отбор на май на четирите организации, олицетворяващи внушителната общност на привържениците на ПФК Левски. Степан Хиндлиян – председател на Националния клуб на привържениците, Даниел Стрезов – председател на Тръст „Синя България“, Илия Христов – председател на сдружение „Сини сърца“ и Христо Коев – зам.-председател на „Ултрас Левски“ благодариха за признанието и споделиха, че този приз, първи по рода си,  ще намери място в Музея на 106-годишния футболен клуб. „Беше време и привържениците да получат трофей“, каза Хиндлиян. Гостите изразиха надежда това да послужи като стимул за бъдещи успехи на футболния терен.

За първи път Пресклуб „България“ не организира допитване за отбор на месеца, защото заслугата на най-добрия не е спечелена титла, изстрадан медал или престижно класиране. В силата на волята и духа за победа не е вплетено състезателното начало. Няма я мечтата да надмогнеш конкурентите, за да прегърнеш безценния  шампионски трофей. Има любов и всеотдайност, споделяни ежедневно от милионите привърженици на ПФК Левски навред из България и по целия свят. Този внушителен отбор доказа, че границите на човешките възможности са огромни, когато се бориш да стигнеш до спасителния бряг в името на благородна кауза. В течение на 5 месеца този отбор събира капка по капка, купува билети, карти, артикули, дарява и последните си банкноти, за да помогне на своя обичан клуб. В период, когато футболните мачове и спортните състезания бяха преустановени, националният отбор на привържениците на ПФК Левски ни даде незабравим урок по морал.

Феновете и занапред ще помагат на своите любимци, но въпреки това днес отново прозвуча призив към тях да продължат с даренията. Клубът не е излязъл от кризата, дълговете са факт, каза Илия Христов. Той сподели, че членството на феновете трябва да бъде възстановено, такова каквото е било в миналото – всеки да има членска карта и да плаща членски внос. Тогава членовете са били разделени на три категории – почетни /богати хора с големи дарения/, действителни /хора, пряко ангажирани с клуба/ и спомагателни /дарители, които периодично отделят средства/.

Представителите на сините футболни привърженици коментираха и актуални въпроси.  Видя се, че във футбола е порочен моделът на пълна финансова зависимост на един клуб от един човек и неговия бизнес, категоричен бе Хиндлиян. Вчера новият мажоритарен собственик Наско Сираков обяви противоположния модел на финансиране от малки, но доста на брой спонсори и рекламодатели. Той говори и за други сериозни промени в ПФК Левски. Финансовото състояние налага по-скромен бюджет и преразглеждане на спортните цели, подчерта отново днес Даниел Стрезов. НКП, „Синя България“, „Сини сърца“ и „Ултрас Левски“ обърнаха специално внимание на това, че те нямат роля при решаване на спортно-технически въпроси, защото не са компетентни да дават оценки и да избират кадри. Това обаче не означава, че нямат мнение за нивото на играта. „През последната година ПФК Левски не е спечелил нито един важен мач. Левски играе селски футбол“, разкритикува Хиндлиян треньора Петър Хубчев. Общността на феновете подчерта днес, че е силно пристрастна към ДЮШ и се надява в бъдещата политика на новото ръководство собствените футболисти от школата да бъдат приоритет.