Преди вечното дерби Кайзера и Джони: „Няма изявен голмайстор!“

Преди вечното дерби Кайзера и Джони: „Няма изявен голмайстор!“

Днес в Пресклуб „България“ една от емблемите на ПФК Левски Николай Тодоров – Кайзера и легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов-Джони гостуваха преди вечното дерби. Двамата си пожелаха да гледаме хубав мач с голове, така както феновете искат и очакват. Те прогнозираха един и същи резултат вдруги ден в полза на своя отбор 2:0.

Гостите бяха единодушни, че каквито и турбуленции да преживяват двата вечни съперника, дербито си остава най-вълнуващата част от футболния спектакъл. „Дербито си е дерби и е вечно. Кое друго дерби има? Ботев Пд и Локо Пд. Това е всичко“, обобщи вратарят Велинов. “Подготовката преди дербито беше същата, както за останалите мачове, но в седмицата преди да излезем срещу ЦСКА, атмосферата беше друга. Това не може да се опише с думи, сподели Кайзера. Атмосферата по трибуните още повече повдигаше духа на футболистите”, продължи синият футболист с над 180 мача за Левски и 3 шампионски титли. Сега има разочарование сред феновете и то се дължи на слабите мачове. За публиката го няма този дразнител, няма я емоцията  в битката за титлата, защото няма титла /за ЦСКА последната титла е през 2008 г, Левски – през 2009 г/. казаха още двамата именити бивши футболисти. С недобрата игра се обяснява отливът на публиката в хода на първенството,  стана ясно от думите на Николай Тодоров и Георги Велинов.

Полузащитникът на сините, оставил името си със златни букви в историята за победния си гол и отстраняването на Глазгоу Рейнджърс в 1/16-финалите на Шампионската лига през 1993 г. изтъкна, че в сегашните слаби мачове се вижда липсата на лидер. „Преди всички бяхме лидери“, спомни си стражът на червените с 6 шампионски титли. Кайзера пък си спомни как съотборникът му Наско Сираков е пращал топката във вратата на противника: като му подадат пет пъти, той два пъти бележи гол. Сега няма изявен голмайстор, отсякоха Николай Тодоров и Георги Велинов.

Сериозен проблем не само в Левски и ЦСКА, но изобщо в родния футбол е честата смяна на треньорите, която води и до смяна на играчите. Текучеството пряко рефлектира върху качеството на футбола. „Ние виждаме как отбори се градят с години, за да превземат европейския връх“, добави Кайзера.  „Мъри Стоилов би бил идеален треньор“, е мнението на бившия футболист на Левски. От треньора зависи да се дава шанс на един или друг футболист, добави Кайзера. ДЮШ са  бъдещето и държавата и БФС заедно могат много да помогнат за тяхното развитие. Футболистът си спомни как винаги на терена се е радвал на подкрепата на феновете, но тази огромна енергия, която от 5 месеца насам сплотява привържениците на Левски в името на оцеляването, го е изненадала. „Заради феновете клубът остана жив!“, каза разчувстван Кайзера.