Манчестър Сити не иска мениджъра на Филип Кръстев

Манчестър Сити не иска мениджъра на Филип Кръстев

Преди „Гражданите“ Лестър са предложили 3,5 млн. евро за халфа

Днес в Пресклуб „България“ президентът и собственик на ПФК Славия Венцеслав Стефанов разкри любопитни подробности около трансфера на 18-годишния полузащитник Филип Кръстев в Манчестър Сити. Преди договорът за талантливия възпитаник на белия клуб от „Овча купел“ да бъде подписан тази седмица, още в края на април пресата на Острова гръмна, че третият във временното класиране на Висшата лига Лестър има интерес да привлече българина срещу 3,5 млн. евро. Г-н Стефанов потвърди днес сумата и разказа, че собственикът на Лестър е отсъствал и е трябвало да се изчака неговото завръщане, но междувременно е дошла оферта от „Сити“. Финансовите параметри засега остават тайна, но се разбра, че сумата е по-ниска от 5 млн.евро.

Един трансфер може да помогне максимум година и половина за издръжката на клуба. „Нито едно евро няма да отиде в джоба на нито един от нас“, заяви дългогодишният футболен ръководител и член на Изпълкома на БФС. Средствата изцяло ще бъдат насочени за ДЮШ и за клуба. Първоначално, в типичния негов стил на шегобиец, Стефанов подхвърли, че ще даде парите за козирката на стадион „Георги Аспарухов“.  През последните години от Славия бяха продадени талантливи млади играчи – Петко и Андреа Христови в Италия, Стефан Велков в Нидерландия, Антон Карачанаков в Полша, Марио Кирев в Ювентус и др. Трансферът на Филип Кръстев обаче е връх в успешните сделки на Славия, призна днес Венци Стефанов.  Той е сигурен, че младият халф ще направи добра кариера в английския гранд. “Той ми прилича на ранния Чавдар Янков, добър и в нападение и в защита, перфектен с пасовете си”, похвали Стефанов младока. В Манчестър Сити се впечатлили от отличния английски на Филип, който завършва английската гимназия, добави собственикът на Славия.

Президентът на ПФК Славия се обърна с призив към родителите на юношите и към своите колеги от други клубове да не се поддават на алчните  мениджъри. Родителите в амбицията си да видят своите синове колкото се може по-бързо в европейски отбор попадат в лапите на тези псевдомениджъри. „Филип е ходил няколко пъти на проби в Байер Леверкузен и други клубове. „В договора имаше две точки, които мен ме поразиха, хората в Англия се смяха. „Сити“ не иска Николай Жейнов да представлява Филип. Имайте предвич, че „Сити“ е клуб-империя. Те не са закъсали като нас в България да свиват бюджета и няма да спестят 300 или 1000 паунда. Една от точките беше първостепенно зъболечение. Това е гениалното, което мениджърът включи в претенциите. И ако бъде преотстъпен в друг клуб, да бъде безплатно. Никога мениджър не може да предявява такива претенции, защото тук става въпрос за отношения клуб-клуб. По този начин омайва родителите, като им казва вижте как мисля за детето ви, какъв голям мениджър съм. Хората се смеят на всички тия работи, но както и да е“, разкри Стефанов.

Другата схеметворна клауза е за безплатни самолетни билети. „В България взимаме от джунглите на кило футболисти и при нас е характерно да им плащаме за самолетните билети, защото за тях са много скъпи. Мениджърът на Кръстев поиска от Сити да поемат разходите  по пътуването му до Англия. Там и затова ни се смеят“.

„Какво е направил мениджърът на Филип? Да не го е презентирал на европейски грандове или му е дал чаша вода? По-скоро мои хора са му помогнали. Това не е неговият човек. Славия така или иначе ще си вземе парите. Аз обаче не искам детето да попада в ръцете на хора, които няма да го развият. Родителите на Филип са интелигентни и ще ме разберат“, продължи  Венци Стефанов. Той е наредил на трима футболисти от Славия да прекратят отношенията си с мениджърите. „Забранил съм на всички футболисти на Славия да работят с агенти, докато някой не предложи клуб. Какво може да направи един мениджър за един футболист? Абсолютно нищо”, смята босът. Той подчерта, че има талантливи играчи в школата до 17 г. и до 19 г. и те ще бъдат следващите продадени на други отбори.

За предстоящия мач с ЦСКА г-н Стефанов каза, че очаква да стане хубав мач. Момчетата играят за себе си и при победа ще има бонуси за футболистите.