Състезателите на писта ще открият сезона този уикенд в Плевен

Състезателите на писта ще открият сезона този уикенд в Плевен

Тази събота и неделя на летищен комплекс „Долна Митрополия“ в Плевен ще се проведат първите кръгове на европейските първенства по мотоциклетизъм на писта и по СуперМото. Състезанията са в памет на големия деятел на мотоциклетния спорт Димитър Калчев.

В първенството на писта в сборната група SP125/SP300 в борбата за призовите места ще се включат както фаворитите от миналата година  Жулиета Апостолова и Пламен Христов, така и нови пилоти.

В клас Supersport 600  се очаква да продължи традиционната битка между Милен Георгиев, Пламен Петров, Пламен Дамянов и Йонел Паскота /Румъния/.

В клас SuperBike борбата се очаква да бъде по-оспорвана, въпреки че основният фаворит Мартин Чой няма да срещне своя главен опонент от миналия сезон – Ангел Караньотов. Претендентите за подиума са много, някои от които са доказвали многократно своите отлични качества – Димитър Митов, Атанас Нейчев, Петър Въжаров, Иван Грозев и Християн Христов.

Както обикновено най-много участници има  в класовете  Ф600 и Ф1000 – съответно 19 и 17.

Много интересни и оспорвани маншове ще има и в състезанията по СуперМото.

В клас SM Junior нашите представители в европейския шампионат Живко Иванов, Християн Гешев, дебютантът Алекс Николов и новият любимец на публиката Никола Николаев ще се опитат да се преборят с миналогодишния шампион Ян Улман /Чехия/.

В клас S3 Виктор Нейчев ще атакува с по-голяма амбиция титлата, след като миналата година остана втори. Негови основни съперници за първото място ще бъдат шампионът за 2019 г. Денис Флигр, Хакан Халми и Радослав Михайлов.

В клас OPEN в отсъствието на двама от фаворитите Янко Ташев и Александър Георгиев се очаква Майкъл Иванов да покаже отново отличните си качества като пилот, този път и на асфалт. Главни негови конкуренти ще бъдат Красен Кънчев и Янко Николов, Драгомир Добрев и Миролав Кючуков.

В събота са тренировките и квалификациите, официалното откриване е в неделя в 11.00 ч., след което са всички стартове в отделните категории и класове.

По време на пресконференцията в Пресклуб „България“ бяха представени новите кожени състезателни екипи, предоставени на националните ни отбори от Мотопойнт.