Филип Кръстев с първа статуетка за Играч на кръга

Филип Кръстев с първа статуетка за Играч на кръга

Младият футболист на Славия, който вкара победния гол за 2:1 срещу Левски, събра 8 гласа на футболните треньори и специалисти в редовната анкета за Играч на кръга в efbet лигата. На втора позиция само с един глас по-малко се нарежда Мартин Камбуров /Берое/, следван от Илиан Илиев /Черно море/ с 4 гласа. Класацията на 29-и кръг завършва с Тонислав Йорданов /Етър/. След като получи голмайсторската статуетка в Пресклуб „България“, Филип Кръстев благодари на своите съотборници за „един прекрасен сезон, който свърши“. След Нова година 19-годишният халф на Славия Филип Кръстев ще премине в белгийския Ломел, който е сателитен отбор на Манчестър Сити, но още другия месец той ще доказва способностите си в Лига Европа.  Ето как талантът обобщи постигнатото и амбицията си занапред:

“Искам да кажа, че не сме имали цели да ставаме втори или трети и да играем в Европа. Колективът беше на високо ниво, но ние имахме очаквания за себе си. Трудът, който положихме, се възнагради. Имахме малко късмет да се класираме в Лига Европа. Играхме много добър футбол и заслужихме бронзовите медали и участието в Европа. За Лига Европа моята амбиция е да стигнем максимално далеч. Може да се изправим срещу силни отбори и ще е трудно. Ролята на Загорчич беше ключова за нашия успех. Той сплоти отбора и ни помогна да покажем нашите качества и да покажем облик и стил. Имаше заслуга за колектива и добрите резултати. В България не мисля, че съдиите ни подкрепят, мисля, че може да постигнем много в Европа, в един мач може да се случи всичко. Мотивацията в такъв мач е много голяма, все пак играеш с отбори от цяла Европа. В един мач може да победим всеки тим. В Европа искам да преминем първи, втори кръг, след това идват доста силни отбори, надявам се да стигнем далеч. В българското първенство искам да надградим, да успея да помогна на отбора за доброто представяне.“

Относно националния отбор на България Филип Кръстев смята, че „това е най-важната част от кариерата на един играч“.  Той винаги е мечтал да играе в националния отбор, но не мисли за повиквателна, а се старае да си  подобрява нивото с  всеки мач.

Кръстев все още има договорни отношения с мениджъра Николай Жейнов въпреки скандала, който се разрази между него и Венцислав Стефанов. “Любовта ми към Славия е голяма, защото съм там от 7-годишен. Минал съм през всички набори. Винаги ще ми е на сърцето. Имало е моменти, в които Левски и ЦСКА са ме искали, но не мисля, че е хубаво на тази възраст да сменяш отборите”, каза още полузащитникът. Той коментира и промяната, която му е донесъл трансферът в белгийския Ломел:

„Трансферът ми даде необходимата увереност, във всеки мач трябва да се подобрявам, отивам да играя голям футбол. Отборът има доста контакти в чужбина и може да помогне на даден футболист да играе навън. Този отбор (Ломел) ще бъде изграден от млади талантливи футболисти като мен, които се развиват и след това биха отишли в Манчестър Сити. Системата на отбора е на много високо ниво“.