Красимир Балъков: „Очаквам добър мач и победа“

Красимир Балъков: „Очаквам добър мач и победа“

Наставникът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков заяви на специална пресконференция в Пресклуб „България“, че е спокоен преди утрешния сблъсък с ЦСКА. Старши треньорът е наясно, че напрежението преди срещата ще е голямо, но изтъкна, че то ще е такова и за двата тима. Бала е на мнение, че неговият тим няма какво да губи в срещата.

“Очаквам добър мач и победа. За футбола в България  този дългоочакван мач се случи още в първия кръг. Не съм се замислял за провокации. Ние сме си свършили работата на тренировките. Погледнато отвън напрежението е огромно, но то е такова и за двата отбора. Аз нямам притеснения, ние нямаме какво да губим. Излизаме само за победа. Нормални са ми отношенията с г-н Гриша Ганчев.  Него трябва да го питате дали той има проблеми с мен, аз нямам. Той знае, че треньорската професия е такава, че понякога мога да бъда и противник”, каза наставникът пред репортерите и добави:

“Ние винаги даваме всичко от себе си. Не съм баба Ванга да предричам какво ще стане. Ние сме се подготвили добре и ще се опитаме да реализираме това, което сме тренирали. Докато има трансферен прозорец винаги има възможност да има нови футболисти. Имаме доста млади играчи, конкуренцията е доста голяма. Имаме обаче и Мартин Камбуров, Галин Иванов и  още двама-трима, покрай които младите да се учат.

Футболът е за феновете, така че решението да има зрители на мачовете  според мен  е добро. Който твърди, че ЦСКА 1948 е еднодневка, е провокация. Няма нищо, което да ми говори за такова нещо”, заключи Балъков.

Нападателят на ЦСКА 1948 Мартин Камбуров заяви, че очаква сериозна битка на терена в утрешния мач. Ветеранът е наясно, че напрежението може би ще е по-високо от друг път, но се надява извън терена да няма провокации и проблеми, които да имат отзвук дори извън пределите на страната.

“Очаквам да победим утре, а дали аз ще играя, старши треньорът ще реши. За мен ще е нормален мач. Трябва да покажем европейско поведение. Аз съм сигурен, че на терена всичко ще бъде нормално – битка. Дано не се стигне до това да ни се смее цяла Европа с някакви излагации извън терена. Чувствам се добре, тренирам вече с отбора. Надявам се, ако треньорът реши, да помогна на тима да победи. Призовавам всички да се пазят от COVID-19. Има си го корона вирусът, всеки го кара различно.

Аз винаги съм бил лидер във всеки отбор, в който съм играл, така че няма да е по-различна ролята ми в ЦСКА 1948. Когато Камбуров вкарва -се вижда, когато не вкарва – пак. Ще стана голмайстор и ще подобря рекорда на Жеков ако сме здрави и отборът играе добре. Аз не мога да глътна топката от центъра и да я вкарам. Играл съм в мачове Ботев – Локо Пд пред 20 000 зрители и не са ме посрещали добре, така че съм свикнал. Аз съм професионалист – със сигурност утре ще бъда човекът под прицел, но затова съм Мартин Камбуров, да си нося последствията”.