Ива Уорън: Амбициите на Пирин винаги са били да успее!

Ива Уорън: Амбициите на Пирин винаги са били да успее!

На специална пресконференция в Пресклуб „България“ президентът на Пирин Благоевград Ива Уорън, спортно-техническият директор Греъм Уорън и спортният директор Венко Попов говориха за амбициите и целите на клуба във Втора лига през новия сезон.

Президентът на Пирин Ива Уорън каза пред репортерите, че клубът няма финансови проблеми.

„Клубът е финансово осигурен. Аз нямам никакви притеснения, че можем да играем в професионалния футбол – защото Пирин има детско-юношески школи в девет възрасти, първи отбор, втори отбор, Пирин Лейдис, нямам никакви притеснения относно бюджета. За нас ще бъде драма всяко едно поражение на терена, защото във всеки  мач  Пирин ще играе за победа. Амбициите на Пирин винаги са били да успее. Миналата година за нас беше изключително трудно и тази се очертава да бъде също така. Когато голяма част от хората почиваха по време на пандемията, ние свършихме изключително много работа. Моето желание и това, в което аз вярвам е, че когато човек работи, той ще има възможност да постигне нещата, които иска да постигне. За нас е важно да играем добър футбол, да печелим мачове и да се борим за топ местата във Втора лига. Пожелавам си пълни стадиони, по-скорошното преминаване на тази пандемия и по-красив футбол за всеки български фен“.

Спортният директор Венко Попов подчерта, че амбициите на Пирин през новия сезон са много големи.

“Не е тайна за никого, че амбициите ни са много големи тази година.  Направихме много добра селекция. Наблегнахме на момчета, които са излезли от нашата школа – това беше и целта, да имаме млади футболисти, както и по-опитни. Такова спокойствие и организация в Благоевград никога не е имало, нормално е да гоним и по-високи цели и резултати. Мисля, че с футболистите, които имаме  и с начина на работа е съвсем нормално да влезем в Първа лига догодина. Ще ни е нужно малко повече време – това, което ме успокоява е, че повечето момчета са местни. Първият отбор е окомплектован както му се искаше на треньора Уорън Фийни, очакваме да привлечем и нови футболисти, които да повдигнат класата на тима. Там нещата са наредени, очакваме резултатите. Не може да стане отведнъж, ще има трудности, загуби и перипетии, но сме готови“.

„Ние сме в процес на учене и развитие. Видяхме за една година колко много се направи в този клуб под ръководството на Ива. За мен лично не става въпрос само за първия отбор, а за цялостното развитие на клуба, и за академията – да, ние сме амбициозни, искаме да влезем в Първа лига. Разбира се, най-важното е да не забравяме къде сме били миналата година“, сподели Греъм Уорън.

За развитието на женския футбол в Пирин и в България Ива Уорън подчерта:

„Пирин Лейдис ми е много скъп проект. В по-голямата част от младежките си години аз исках да бъда като Франк Рийкард, но момичетата нямаха толкова възможности. Сега обаче нещата се променят – спортът не се приема само като мъжки.  Имаме страхотни партньорства,  ще се стремим да обиграваме момичетата. Вкарваме различна технология и методология. Моята цел е всеки отбор да има свой женски тим. В следващите три години това може да стане реалност. Сигурна съм, че в следващата година ще видим израстването на женския футбол. България сега няма  национален отбор при жените, но от следващата година ще участваме в европейските и световните квалификации. Може да сме малко, но сме много упорити и силни. Ще дадем едно силно начало на национален отбор жени“,

Преди пресконференцията Пирин представи компанията за спортни залози Palms Bet за нов основен спонсор.