Играч №1 на 4-ти кръг Иван Коконов/Арда Кърджали/:„Искам да съм здрав и да стана голмайстор на шампионата“

Играч №1 на 4-ти кръг Иван Коконов/Арда Кърджали/:„Искам да съм здрав и да стана голмайстор на шампионата“

Днес в Пресклуб „България“  халфът на Арда Кърджали Иван Коконов получи за втори път  традиционната статуетка за Футболист №1 на четвърти кръг в родната efbet Лига.  Любопитното е, че и през миналия шампионат той бе №1 също на 4-ти кръг. За него гласуваха 8 от общо 18-те участници в анкетата сред футболните треньори. Веднага зад него с 5 гласа е нападателят на Левски Стайн Спиърингс.  Коконов отбеляза два гола за победата на Арда с 3:2 срещу Ботев Пловдив. „Може би 4 е късметлийското ми число, но аз искам да благодаря на съотборниците ми, които допринесоха да спечеля този приз за втори път“, каза след награждаването Коконов. Той отговори на въпроси и на журналистите в залата.

За целите в първенството:

 “Борим се за по-предна позиция, всеки мач играем за победа. Дано в края на сезона сме в шестицата”, пожела си футболистът. “С подобряването на базите и стадионите се вдигна нивото на българския футбол, така че се надявам тази година Лудогорец да имат по-голяма конкуренция. Ако трябва да кажа отбори – ЦСКА, Берое, надявам се и ние. Ако продължаваме с тази игра, нищо чудно да сме в добри позиции. Ще направим каквото можем и в мачовете за Купата на България“.

За доброто представяне на отбора в първите 4 кръга:
“Мисля, че всичко идва от схемата на игра. Избираме тактически да играем по-атакуващ футбол, вероятно  сте забелязали, че сме три крила напред. Може би това ни дава голямо предимство, защото играем по-атрактивно. Нямаме фиксирани позиции, особено в нападение. Имаме свободата постоянно да се сменяме. Важно е да сме отпред и да вкарваме ситуациите, които имаме.”
“Чувството да се завърнем на “Арена Арда” е страхотно. На мачовете идват доста фенове. Ситуацията сега с коронавируса не позволява голям брой фенове, но се запълва капацитетът на позволените места. В града се усеща добро настроение, хората ни подкрепят, имат ни доверие и са щастливи”, допълни Коконов.

За националния отбор:
“Първият мач на националния отбор завърши наравно, но за мен си беше загуба. Не е окей в последната минута да ти вкарат гол, това разколебава отбора. Ние можем да победим всеки, стига да си вярваме. Това е магията на футбола – да победиш всеки и да паднеш от всеки”, заяви Коконов. “Ако преценят, че мога да помогна в националния, бих се радвал да получа повиквателна”.

За предстоящия кръг:
“Знам, че с Ботев Враца мачовете са трудни, но се надявам да си запазим формата. Ако покажем играта от предните мачове, мисля, че няма да имаме проблем. Първите кръгове обаче ме изненадаха, доста добре се справят.

За бъдещето си:
“Искам да съм здрав. Оттам нататък амбицията ми е всеки мач да отбелязвам голове. Аз винаги съм имал желанието да изляза в чужбина, просто не са се случвали нещата. Ако продължа с добрата игра, се надявам тази година да стане.”

За отбора:
“Успехите ни се дължат на това, че всеки дава максимума. Миналата година нямахме отборен дух, но тази година е различно и гледаме когато някой направи грешка, другият да му помогне. В отбора повече сме българи и може би комуникацията е на по-добро ниво, но приемаме всеки друг футболист в колектива. Няма недоволство, защото всеки сам е договорил финансовите си условия с ръководството”, призна Коконов.