НКП Левски: Опортюнисти и ренегати сеят омраза

НКП Левски: Опортюнисти и ренегати сеят омраза

Това обясниха днес на извънредна пресконференция в Пресклуб „България“ Димитър Костадинов – член на УС на Националния клуб на привържениците /НКП/ на Левски, бившият маркетинг директор на футболния клуб Тодор Минев и шефът на охранителната фирма „Спорт секюрити“ Мартин Фердинандов. С документи и доказателства стана ясно, че злоупотреби няма, всички средства се генерират чрез привържениците в полза на футболния клуб, но въпреки това се насаждат внушения, че от НКП са гробокопачи на ПФК Левски.

Засегнатите подчертаха, че изявления от страна на ръководството на футболния клуб и особено на пресконференцията на 26 август дават храна на хейтърите да продължават да хвърлят кал срещу тях. Правят го прогонени от фен организациите хора и такива, които идеологически смятат, че всеки труд трябва да е доброволен и безплатен т.е. ренегати и опортюнисти. Костадинов обърна внимание, че НКП не чака някой благодетел да му дава отчисления наготово, а самите те докарват приходи и малка част от постъпленията отиват за разходи за труд. Тримата дадоха отчет с цифри /който е публикуван/ за:

1. Постъпилите пари в касата на клуба за времето на управление на НКП

2. Достъпът до информация от оборота на магазините на клуба

3. Цената за екипировка

4. Стоката, която е осигурена от НКП за магазина

5. Спонсорския договор с Макрон

6. Договор за нов клубен сайт

7. Договорът със СпортДепо

Костадинов, Минев и Фердинандов опровергаха всички злонамерени нападки срещу тях. На пресконференцията стана ясно, че два икономически много изгодни проекта – за платен телевизионен канал на Левски и за електронна платформа за членство – са замръзнали, въпреки че ще са източник на сериозни финансови средства. Тезата че от футбол не се печели е несъстоятелна, каза още Д. Костадинов. Ако КОВИД-19 ограничава зрителите на стадиона, то пред телевизионния екран те са стотици хиляди, продължи администраторът в БАН.  Той разкри още, че мажоритарният собственик на Левски – Наско Сираков, е отказал предложението на “сините” фенове да не може да променя името, емблемата, цветовете и седалището на клуба без съгласието на 90% от акционерите. ” Мажоритарният дял в момента е 86%, в нас има някъде 14%, тоест без нас. Това ни беше отказано, после как да имаш доверие”, заключи членът на УС на НКП.