Виктор Карагьозов:"Основната ни цел е да изградим силен отбор"

Виктор Карагьозов:"Основната ни цел е да изградим силен отбор"

Това заяви днес в Пресклуб „България“ старши треньорът на ВК „Марек Юнион Ивкони” преди старта на родното първенство в Суперлигата и участието на тима в третия по сила волейболен европейски турнир “Challenge Cup”. „След като създадем класни състезатели с качествен продукт, те ще могат да се реализират в чужбина . Отборът е комплектован, селекцията е приключила така, че на всеки пост има попълнения. Единствено търсим опитен централен блокировач. Въпреки че новият сезон в Суперлигата наближава, трансферният прозорец е до януари, така че проучванията и разговорите спокойно могат да продължат. Състезателите са млади, амбициозни и са възпитаници на клуба. Болшинството са на възраст между 17 и 22 г .“, обобщи Карагьозов.

„Повечето играчи сме от школата на „Марек“. Много сме сплотени, така че нещата ще се получат“, убеден е капитанът Светослав Станков. Топреализаторът Димитър Дулчев, който се завърна в родния си тим след 2 години в Австрия, безспорно ще помогне много на младите волейболисти, каза още капитанът.  

За предстоящото първенство в Суперлигата, Карагьозов подчерта, че целта е да отборът да влезе в първата осмица. Невъзможно е сега да се чертае прогноза кога волейболният клуб от Дупница, който години наред бе шампион на страната, отново ще гледа да гони титлата, стана ясно от думите на старши треньора на „Марек“. Нивото на българското клубно първенство през последните години се повиши и се изравни със средноевропейското. Класни наши играчи се върнаха от чужбина и това е една от основните причини за промяната, каза още Виктор Карагьозов.

За участието на „Марек“ в Challenge Cup Карагьозов смята, че е достойно отборът да прескочи поне първия кръг. Съперникът е австрийски отбор. А за представянето на националния ни отбор до 18 г, наставникът предвижда класиране за финала на европейското първенство в Италия. За световното първенство догодина обаче още не може да се прави оценка за младите лъвчета на треньора Мартин Стоев и да имаме конкретно очакване, защото в тази възраст нещата много бързо се променят, сподели старши треньорът на волейболния „Марек“.