Красимир Балъков: Очаквам труден двубой с Ботев Пд, но се надявам да победим

Красимир Балъков: Очаквам труден двубой с Ботев Пд, но се надявам да победим

На специална пресконференция в Пресклуб „България“ главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков сподели очакванията си за предстоящия двубоя от 8-ия кръг на efbet Лига срещу Ботев Пловдив. Той коментира, че очаква тежък двубой, но се надява тимът да постигне победа.

„Във всеки мач излизаме с очакване да победим. Този мач е ключов, който може да  донесе още по-голямо самочувствие на отбора, да ни даде добра основа за бъдещи резултати. Надявам се футболистите да разберат важността на мача и да се раздадат, както го направиха срещу Етър, каза Балъков и добави:

„Още не знаем как ще изглежда съставът. Радостното е, че  нямаме контузени играчи, само Чочев е в период на възстановяване. Проблемите в Ботев ли? Всички негативни моменти в един момент се явяват позитивно оръжие за противниците. Освен това Ботев има много силни футболисти. Видяхме как играха срещу Левски – динамично, разчупено, компактно. Проблемите явно не им влияят. Ще е грешка, ако си помислим, че ще играем срещу един по-слаб Ботев. Очаква ни здрав мач, с голям заряд. Тодор Неделев е сред най-качествените български футболисти. Той е от малкото играчи с идеи у нас. Ще се съобразим с него, разбира се, но специална тактика срещу Неделев няма да има. „Канарчетата“ разполагат  и с други качествени футболисти – Шоколаров, Шопов. Ботев  е един добър отбор, трябва да се играе стегнато срещу него“.

Балъков уточни, че новият наставник на ЦСКА 1948 Красимир Петров е сериозен, има добър тайминг с футболистите и според него има добро бъдеще като треньор.

„С каквото мога, ще му помагам. Виждам много неща в отбора, трудно може да се каже колко време ще ни трябва. Една победа не означава нищо. Ако успеем да победим Ботев, ще е втора поредна победа, която ще бъде добра основа. Затова този мач е важен“.

Красимир Балъков уточни, че всеки отбор работи, за да има повече национални състезатели и пожела успех на националния ни тим срещу Унгария.

“Ние, както и всеки клуб, работим усилено, за да имаме повече национални състезатели. Искам да пожелая успех на националния отбор срещу Унгария, да спечелим и продължим.”

На въпрос как ще коментира факта, че 16 футболити от отбора на Арда са дали положителни проби за коронавируса, Балъков отговори:

“Трябва да свикнем да живеем с тази пандемия, докато не се открие лекарство или ваксина, трябва да се съобразяваме и да внимаваме. Всички наши играчи минаха тестове днес, утре ще излязат резултатите. Ще бъде лошо, ако има заразени в много отбори, дано не се наложи да се прекрати първенството”, заключи Балъков.