№1 на 2-ри кръг Матиас Курьор: „Играя не като футболист, а като фен на „Черно море““

№1 на 2-ри кръг Матиас Курьор: „Играя не като футболист, а като фен на „Черно море““

Голмайсторът на Черно море Матиас Курьор получи наградата на Пресклуб „България“ за Футболист №1 на втория кръг от efbet Лига едва днес, заради досегашната програма на варненци, чиито мачове се играха далеч от столицата.  С 13 от общо 18 гласа в треньорската анкета той бе отличен за трите си гола във вратата на „Етър“/ВТ/ в мача от 16 август за разгромната победа над „болярите“ с 4:0. Курьор благодари на съотборниците си и на треньора и изрази надежда, че ще спечели още няколко подобни статуетки в шампионата.  Запитан дали гони определен брой на вкараните от него голове и каква цел има отбора, той отговори:

“Не броя колко голове вкарвам. Нашата цел е да бъдем сред първите 6 отбора. Ако мога да помогна с това да бележа голове, ще ги вкарвам. Но не съм се устремил към това. Аз се върнах в Черно море, защото това е специален клуб за мен. Хората във Варна ме обичат. Градът е специален за мен. Хората показват любовта си към мен като играч. Освен това аз играя повече като привърженик на отбора, а не само като футболист. Играя със сърцето си.“

„Напуснах след като изкарах две хубави години във Варна.Отначало малко ме беше страх да се върна, не знаех как ще ме приемат отново, дали ще се представям на ниво, както преди. Но хората ме искаха и ме посрещнаха много добре. Много съм радостен, че отново играя за Черно море. „

Очаква ли оферта от грандовете в българския футбол, след като във всеки мач той показва голмайсторските си умения?

„Лудогорец, ЦСКА и Левски са големи клубове. Но не съм фен на Левски. Лудогорец гони 10-та шампионска титла, а ЦСКА влезе в Лига Европа. Ще бъде чест за мен, ако получа оферта от тях. Но предвид възрастта ми, едва ли може да се случи подобен трансфер. Ако си в такъв голям клуб и играеш в Лига Европа, винаги си под светлините на прожекторите. Предпочитам да остана в Черно море за момента”, добави той.

Kурьор не посочи конкретни отбори и защитници, срещу които му е трудно да играе, но призна, че най-голям „дразнител“ му е Левски.

“Аз имам по-голям хъс да играя срещу Левски, помните финала за Купата. Така го чувствам. Иска ми се Черно море да побеждава не само Левски, но и останалите отбори”, добави той.

Според него сега българският шампионат е по-добър.

“Има повече силни отбори, а силните са станали по-силни. Но не смятам, че форматът на първенството е добър. Ако си първата шестица има смисъл да играеш плейофи, но не мисля, че е справедливо, ако си осми, да играеш за класиране в Лига Европа”, каза още Курьор.

След като преди десетина дни сключи официален брак с приятелката си, той вече чувства,че женитбата му е оказала положително влияние. “Сега вече и моята съпруга е заедно с мен. Това ми дава повече стабилност, както в живота, така и на терена”, уверен е Матиас Курьор.