ПФК ЦСКА и Стамен Белчев са №1 за септември

ПФК ЦСКА и Стамен Белчев са №1 за септември

На специална церемония в Пресклуб „България“ ПФК ЦСКА и Стамен Белчев бяха наградени за отбор и треньор на месец септември.  Армейците получиха   16 гласа от участвалите в  анкетата на Пресклуба  20 спортни медии и редакции за достигането до плейофите за влизане в групите на Лига Европа, а 4 гласа има националният отбор по волейбол за юноши до 18 г., който се класира на 4-то място на Европейското първенство.

 Старши треньорът  на „армейците“ Стамен  Белчев е първи в анкетата за „Треньор на месеца“ с 14 гласа,  4 гласа има наставникът на националния отбор по волейбол за юноши до 18 г.  Мартин  Стоев, а 2 гласа – личният треньор на Габриела Петрова Атанас Атанасов.

Стамен Белчев  благодари на всички, които са гласували за него и призна, че отборът му е подготвен за тежката серия от мачове, която предстои  пред ЦСКА и акцентира, че го притесняват неуспешните резултати  на отбора  в в шампионата.

„Надявам се ЦСКА да изглежда по начина, по който изглеждахме с БАТЕ Борисов  и Базел. Да бъдем дисциплинирани, компактни, да се опитаме да използваме силните си страни и да се възползваме от слабите страни на противника.  Трябва да изглеждаме различно от мача с Берое“, заяви Белчев, след като получи „Златният трикольор“ и допълни:

„Клуж е един от солидните отбори. Много често играе в групите на Лига Европа  и Шампионската Лига. Техните силни страни са скоростта в предни позиции и добри изпълнители при статични положения. Ако им оставим пространства, със сигурност ще имаме неприятности“, каза Белчев и коментира перспективите на ЦСКА да се класира за елиминациите в Лига Европа.

„Групата е много тежка. Рома е фаворит, Клуж и Йънг Бойс са солидни и балансирани отбори. Но ние също  имаме  шансове. Знаем си силните и слабите страни. Ще се опитаме да покажем добро лице и ако има възможност, ще излезем от групата. Знаем състава на Клуж. Трима защитници са сигурни. Ако Бурка е здрав, той ще е четвъртият. В средата на терена ще има ротация заради продажбата на Бордеану. Запознах футболистите с една част от играта им, утре ще ги запозная с друга. Рондон, Чипчиу и хърватския централен нападател ще са в предни позиции. Трябва да накараме противника да се съобразява с нас”, каза Белчев, след което коментира представянето на ЦСКА в първенството.

“Разбира се, че ме притесняват резултатите в последните мачове  в шампионата. Всеки един резултат, който не е добър, ме притеснява. Дали пропускаме, дали не сме концентрирани в защита – вината е на целия отбор. Но при всички положения ме притеснява. Не мисля, че има подценяване на мачовете във вътрешното първенство. Пропускаме положения и проспиваме моменти в защита, но много малко ни трябва да направим тази крачка да се върнем на победния път”, добави Стамен Белчев и поясни, че отборът е подготвен за сгъстения цикъл, който му предстои в следващите месеци

„Цикълът е сгъстен, но отборът е подготвен. Не мисля, че тимът отпада физически . До последно в срещите търсим победата, а в някои от тях вкарахме голове в последните минути. Отборът е подготвен, имаме достатъчно играчи, а когато трябва – ще правим ротации. Борим се и на трите фронта – Лига Европа, Купата на България и първенството. Не се отказваме от нищо и имаме достатъчно играчи. За тях няма значение в кои от турнирите играят”, заключи  Белчев

Капитанът на ЦСКА, Валентин Антов, който  получи наградата за Отбор на месеца, сподели, че очаква с нетърпение срещите от Лига Европа и че “червените” имат своите шансове за   успешно представяне  в групата.

„Благодаря   от името на целия отбор за наградата. Радвам се, че успяхме да зарадваме феновете и да постигнем  нещо голямо.  Пожелавам на  другите номинирани  да продължат да се развиват“, каза  Антов и допълни:

„Не мисля, че има подценяване. Както каза треньорът малко не ни достига, за да побеждаваме в мачовете от вътрешния шампионат. Работим обаче добре, за да сме във форма и да постигаме необходимите успехи. Трябва обаче да вдигнем нивото в първенството, където се очаква повече от нас. В Лига Европа постигнахме своята цел, така че тези мачове сега са бонус. В тази фаза   няма слаби отбори. Съперниците са трудни, но ако тръгнем с една хубава победа, то шансове със сигурност ще имаме“, заключи Антов.