Красимир Балъков е против спиране на първенството и за промяна в националния отбор

Красимир Балъков е против спиране на първенството и за промяна в националния отбор

Обстановката в ЦСКА 1948 е нормална, единствен Симеон Петров от играчите е с положителен тест за КОВИД-19, съобщи днес на редовния брифинг в Пресклуб „България“ главният мениджър на червения футболен клуб Красимир Балъков преди гостуването в неделя на Лаута. Мачът срещу Локо Пд от 13-ия кръг на ефбет Лигата е с начален час 17:30.  Въпреки тревожното разрастване на заразените с коронавируса във футболните клубове от елита и наложилото се отлагане на няколко мача през последно време, Балъков е категорично против да се преустанови първенството. „Това не е правилна рецепта и не виждам логиката. Ние водим редовна подготовка“, обясни легендарният футболист от близкото минало.  

Красимир Балъков не смята, че отборът му е в по-изгодна позиция от смърфовете в предстоящия сблъсък заради смяната на треньора Бруно Акрапович. „Логично е да се помисли, че една добре смазана машина ще функционира добре и без него“, смята главният мениджър на ЦСКА и продължи: „Ние изобщо не се замисляме за това. Ще се опитаме да си вземем трите точки.“ В 12-те кръга на първенството досега ЦСКА 48 има 5 победи, 4 равенства и 3 загуби и заема впечатляващото 4-то място. Ако постигнат целта си в Пловдив, червените ще увеличат актива си на 6 победи.

Една от легендите на златното ни поколение във футбола коментира и проблема с националния отбор. „Когато бях треньор на националния отбор, исках промяна. Сега темата пак е отворена. Необходима е промяна в националния отбор. През следващата 2021 г трябва да се налагат в състава  освен млади и опитни футболисти. Да има добра смесица“, сподели Балъков. Той напомни, че политиката в ЦСКА е да се интегрират млади български футболисти.  „Върху мен като национален треньор никога не е оказван натиск за един или друг футболист. Мен са ме критикували най-много в публичното пространство, но скрито-покрито не е имало“, завърши главният мениджър на ЦСКА 48.