Кирил Динчев: "Отборът ни е най-добре подготвен физически"

Кирил Динчев: "Отборът ни е най-добре подготвен физически"

На специална церемония в Пресклуб „България“ ПФК ЦСКА бе награден за Отбор  на месец октомври.  Армейците получиха   19 гласа от участвалите в  анкетата на Пресклуба  20 спортни медии и редакции  за влизане в групите на Лига Европа, а 1 глас има ВК Нефтохимик Бс, който спечели Суперкупата на България.

Наградата от името на клуба получи кондиционният треньор на “червените”  Кирил Динчев. Той благодари на всички, които са гласували за ЦСКА и заяви, че наградата е напълно заслужена с оглед играта  и победата над Базел в плейофите за влизане в групите на Лига Европа.

“Футболистите свикнаха да играят мачове през три дни и този цикъл четвъртък-неделя ни допада. Искахме да изиграем мача с Левски, но за съжаление той беше отложен”, каза Кирил Динчев след награждаването и заяви, че треньорската смяна и назначаването на Бруно Акрапович ще мотивира допълнително футболистите.
“В началото всяка треньорска смяна влияе положително върху играчите, защото те искат да се докажат и това ги мотивира. Акрапович има капацитета да задържи тази мотивация за по-дълго време и затова мисля, че е добър ход назначаването му. Всеки треньор трябва да държи на дисциплината, но при Акрапович желанието да има ред е по-голямо, а това е основен компонент, за да има успехи”.
Динчев е уверен, че ЦСКА  е най-добре подготвеният физически отбор в България и e готов за предстоящия мач от четвъртия кръг в груповата фаза на Лига Европа срещу Йънг Бойс. Срещата е в четвъртък от 19.55 часа на Националния стадион “Васил Левски”.

 „Мисля, че нашият отбор е най-добре подготвен физически, както се видя и в Европа. В крайна сметка ние сме на едно изключително добро ниво и мисля, че не трябва да променяме нещо коренно. Вярно е, че в края на миналия и началото на този сезон  ЦСКА често печели мачовете си в последните минути, но и в предишните 4-5 сезона отборът бе добре подготвен физически. Може да се каже, че сме надградили в това отношение. Футболистите  предпочитат да играят мачове, а не само да тренират цяла седмица. Когато има по-голяма пауза, отборите винаги играят приятелски срещи, но не мисля, че сега  липсата на мач ще бъде някакъв минус за отбора“.

За двубоя в Берн Кирил Динчев посочи,  че в началото играчите на ЦСКА са имали проблем да свикнат с изкуствения терен и това е една от основните причини за загубата.

„За нас бе доста неспецифично  да играем на изкуствения терен на Йънг Бойс  в Берн. За съжаление  мачът започна много лошо за ЦСКА,но както за нас е странно да играем на техния терен, така и за тях е странно да играят на друг терен.Така че  очаквам да ги надиграем в четвъртък“.

Той сподели, че ръководството вече се е срещнало с Алън Пардю, който е новият технически директор на ЦСКА.

„Срещнахме се с Алън Пардю, той поздрави щаба, очаквам да допринесе по възможно най-добрия начин за развитието на ЦСКА с богатия си опит и със самочувствието си“.

Динчев посочи, че карантината в началото на годината се е отразила зле на всички футболисти.

„ В интерес на истината карантината от март до май оказа изключително негативно влияние на всички отбори – развали подготовката на футболистите. Затова се надявам сега да не се спира първенството. От моя гледна точка, някои  от заразените с коронавируса играчи прекарват заболяването  по-добре, а тези, които го прекарват лошо, имат дихателни проблеми. Всяко едно спиране на подготовката, дори за пет дни, оказва влияние върху ритъма на играчите. В последните седмици повечето от  футболистите навлязоха в някакъв ритъм и ще бъде жалко, ако отново спрат да играят и да тренират“ каза Динчев и заключи:

„Надявам се следващия месец да се срещнем  отново тук и да получим за трети пореден път тази престижна награда, защото сме излезли от групите на Лига Европа“, си пожела за финал кондиционният треньор на ЦСКА.