Красимир Балъков: Мачът с Арда е много важен за нас, всеки, който ще играе, трябва да бъде максимално концентриран

Красимир Балъков: Мачът с Арда е много важен за нас, всеки, който ще играе, трябва да бъде максимално концентриран

Главният мениджър  на ЦСКА 1948 Красимир Балъков даде традиционната си  пресконференция в Пресклуб „България“ преди последния мач на отбора от есенния дял на efbet Лига срещу Арда Кърджали.

„Мачът с Арда е много важен за нас – ако успеем да победим, ще имаме сериозни шансове да се класираме в първата шестица. За привличането на нови играчи ще говорим след мача, по принцип   се стремим да привличаме   млади български играчи. Разбира се, че имаме своите планове, гледаме добри млади футболисти“, каза Балъков.

Той  коментира необходимостта от реформи в българския футбол, заявявайки, че не имената на новите ръководители са важни, а наличието на конкретна концепция.

„Трябва да се заемем сериозно с рестарта на българския футбол. Имената не са важни, ключово е да има търпение и човекът, който е начело, да има ясна концепция за развитие на нашия футбол. Нямам идея кои ще заемат ръководните постове, но стискам палци да се вземат правилните решения“.

Балъков уточни,че плановете за зимната подготовка  на ЦСКА 1948 са направени, но ще бъдат обявени официално след последния мач за сезона.

„Сега сме съсредоточени  само към мача с Арда. Няма да може да разчитаме на Ивайло Чочев и на Орачев. Още един-двама играчи имат оплаквания, но не се притесняваме, защото всеки, който ще играе, трябва да влезе максимално концентриран за този мач.  Плановете ни за лагер са ясни, но ще говорим след мача за подготовка и селекция“, завърши Балъков.