Али Соу: Имаме много добър треньор, с него можем да спечелим първенството

Али Соу: Имаме много добър треньор, с него можем да спечелим първенството

На специална церемония в Пресклуб „България“ нападателят на ЦСКА  Али Соу бе награден за Футболист на месец ноември. Той получи 10 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 21 спортни медии и редакции. 9 гласа има Преслав Боруков /Етър/, а два – Спас Делев / Арда Кж/.

 Али Соу благодари на всички, които са гласували за него и коментира  дали дербито с Левски ще бъде последния му мач в България.

“Щастлив съм от тази награда – тя означава много за мен. Нямаше да мога да го постигна без помощта на съотборниците си. Благодаря на всички, които са гласували за мен. Не мога да кажа дали дербито с Левски ще бъде последния ми мач в България. Ще видя какво предстои, но съм щастлив тук и не  мога да кажа, че ще си тръгна. Не съм взел подобно решение – ще видим какво ще се случи след двубоя в петък, сега съм концентриран върху мача с Левски. Мисля, че наистина е важно да съм отново тук в ЦСКА – беше трудно в началото, след края на трансферния прозорец, но моите съотборници и всички в клуба ми помогнаха. Моята мотивация беше различна и всичко беше насочено към това да подобря играта си и да помогна на отбора. Да, определено съм готов за стъпка напред – всеки ден е възможност за мен да се подобря, това е моето лично убеждение. Не трябва обаче само да се надявам, а и да го правя.“

На въпрос кой е най-специалния мач за него Соу отговори:

„Всички мачове са много важни, но за мен най-специални са двубоите, в които вкарвам. Така е за всеки нападател – един от головете, на който много се радвах, беше срещу Левски, защото беше във важен мач“, каза нападателят, който вече има 100 гола с червената фланелка.

За предстоящото дерби  с Левски Соу заяви, че се надява ЦСКА да продължи победната си серия.

„Това, че Левски има само 15 точки, не ни интересува. Искаме да продължим серията си от победи. За мен всеки гол е специален, изпитвам радостни чувства, но гол срещу Левски ще ми донесе по-специална емоция. Те не са в добро състояние, но това не е наш проблем, трябва да се концентрираме върху нашата игра, защото това е най-важното – да печелим мачове. Мотивацията ми е на високо ниво, разбира се, става въпрос за дерби, все пак – ще дадем всичко от себе си, за да спечелим мача. Лично аз съм щастлив, че правим добра стъпка напред – надявам се да продължим, ще бъдем концентрирани да продължим в тази форма. Трябва да излезем на терена и да спечелим дербито“, продължи нападателят на армейците.

Соу бе категоричен, че след идването на Акрапович  ЦСКА  играе много добре и има сериозни шансове да спечели титлата.

„Отборът се справя много добре под ръководството на Акрапович. Ние знаехме, че той е добър треньор и преди да дойде на „Българска армия“. Смятам, че той си върши работата отлично и резултатите го показват. Щастливи сме, че той е тук, ролята му е много важна.

Имаме много добър треньор – с него можем да спечелим титлата.  Стъпка по стъпка, трябва да вземем всички двубои, за да го направим. Би било страхотно да остана тук и да спечеля титлата с него“,заключи Соу.