Атанас Петров: И този сезон Нефтохимик ще бъде основният ни конкурент за титлата

Атанас Петров: И този сезон Нефтохимик ще бъде основният ни конкурент за титлата

На специална церемония в Пресклуб „България“ ВК Хебър  /Пазарджик/ бе награден за  Отбор на месец ноември в традиционната анкета на Пресклуб  България. За достигането до  осминафиналите за Купата на ЦЕВ, тимът от Пазарджик получи 16 гласа от гласувалите 21 спортни медии и редакции, а БК Монтана 2003 /жени/ има 5 гласа за първото място в Адриатическата лига.Тимът от Пазарджик е и водач в класирането на първата осмица на Суперлигата след четири победи и една загуба в първите си пет мача. Наставникът на Хебър Атанас Петров разказа за трудностите през 2020 година, породени от пандемията от коронавирус.

“Много трудна година е тази,както  за всички, така и за нас, защото имаше много болни в отборите, не можехме да водим нормална подготовка, има много мачове, които бяха отложени, не се знае кога ще се изиграят. Дано нещата се успокоят, за да могат мачовете да се изиграят нормално и да приключим сезона по програма  с плейофи, финали и изиграни мачове. За Купата на ЦЕВ  първо имахме за съперник албански отбор, който победихме в два мача, но на осминафиналите трябваше да играем срещу Зенит  /Санкт Петербург/ – един много класен отбор, с добра селекция, в момента е на трето място в Русия. Трябваше да играем само един мач заради условията с коронавируса, а не при разменено гостуване, както беше по програма. Успяхме да играем равностойно срещу тях, даже поведохме в геймовете, но все пак опитът и класата на Зенит се оказаха решаващи. Може би най-много ни липсва нашата пълна зала, но това са реалностите. Надявам се всички да са здрави и скоро да играем пред пълни трибуни, което е смисълът на нашия спорт“, Петров след награждаването и допълни, че според него  Нефтохимик  /Бургас/  ще е основният конкурент на Хебър за титлата  и през този сезон.

“Моите впечатления от първия полусезон са, че  Нефтохимик, Добрич, Монтана и Левски са отбори, които могат да претендират за медали. Нефтохимик е най-добре селектиран, с най-много опит и там въпросът е дали те ще бъдат оптимално здрави и физически готови за важния етап от първенството. Ако това стане, виждам в тях основен конкурент за титлата“, коментира  старши треньорът на Хебър.

Атанас Петров уточни, че сега предстои пауза в първенството.

„ Ние се вайкахме, че в началото не бяхме във форма. После постигнахме нужната форма и заиграхме много добре. Сега обаче пак трябва да почиваме заради участието на националния тим в евроквалификациите. Ще се опитаме да запазим добра физическа форма. Игрово  ще бъде по-трудно, ще видим дали ще може да изиграем няколко контролни мача. Но тепърва важният етап от първенството предстои. Така че трябва да намерим начин да задържим добрата си форма до края на шампионата.“