Играчът на 15 кръг Иван Коконов: „Надявам се след Нова година да се върна още по-силен“

Играчът на 15 кръг Иван Коконов: „Надявам се след Нова година да се върна още по-силен“

Това заяви днес острието на Арда, след като получи статуетката от Пресклуб „България“ за Играч на 15 кръг в първенството по футбол на efbet Лигата. Иван Коконов оглави класацията на треньорите с 8 гласа, след като донесе победата на своя тим срещу Левски с красив гол в последната минута. Втори е топ нападателят на ЦСКА София Али Соу / 7 гласа/ , следват Преслав Боруков от Етър /3 гласа/ и Васил Шопов от ЦСКА 1948 /1 глас/.

Коконов благодари за наградата, която за втори път ще сложи във витрината си този полусезон. Атакуващият халф бе признат за най-добрия на терена и в IV кръг. Прeз този период, от края на август до началото на декември, „Арда започна да играе много по-добре, станахме хубав колектив“, каза след церемонията талантливият футболист. Сработването и комуникацията са по-добри, тъй като българите станаха повече в състава, посочи Коконов. „Показахме, че сме мъже и преодоляхме кризисната ситуация с КОВИД-19“, добави той. Треньорът Николай Киров безспорно има голяма заслуга за скока на отбора от Кърджали. Специалистът „помогна много, той знае да сложи всеки футболист на точното място“, смята Играчът на 15-и кръг.

В резултат на всички тези фактори Арда завърши есенния полусезон на четвърта позиция в efbet Лигата. А самият Иван Коконов записа на свое име 8 гола и 2 асистенции.  „Надявам се след Нова година да се върна още по-силен“, заяви амбицията си голмайсторът. След края на първенството е логично да дойдат и оферти, но със сигурност Коконов няма да изхожда от симпатии към определен български отбор: „Нямам любим отбор в България“, призна футболистът. „Чувствам се щастлив в Арда“, разкри атакуващият халф.