Красимир Балъков: Ще продължим да налагаме млади български футболисти

Красимир Балъков: Ще продължим да налагаме млади български футболисти

Мениджърът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков даде специална пресконференция в Пресклуб „България“ преди заминаването на тима  за Турция за втория етап от подготовката преди подновяването на пролетния полусезон в efbet лигата.

“Ние продължаваме нашия си план и разчитаме изцяло на български футболисти. Знаем къде се намира футболът ни в последните 15-20 години и след като не можем в този момент да изкарваме големи таланти, трябва да работим повече от всички други и то в областите, където има много недостатъци – физическа и спортно-тактическа подготовка. Надяваме се това да доведе до по-добри резултати.  Това е нашата клубна философия, която не зависи от  това кой е старши треньор на отбора. Независимо кой е начело, така ще продължава. При нас трябва да е по-усилена работата, за да компенсираме някой неща, които  футболистите не са усвоили в предишните години“.

Относно селекцията Балъков посочи, че все още не е завършена, търсят се само български играчи и подчерта, че всички в клуба са много доволни от договора за ползване на националната футболна база в Бояна.

 „Освободихме трима-четирима играчи и привлякохме пет-шест нови футболисти. Новото попълнение от Асколи  Стефан Статев  е момче с големи перспективи. Всички нови играчи, които привлякохме, са млади футболисти, някои  са младежки национали.

 Имаме договор да използваме базата  в Бояна през тази година, когато националният отбор не тренира . Условията там са отлични за работа и възстановяване”, каза Балъков и уточни, че футболистите реагират по нормален начин на схемата на работа на пълен работен ден и я подкрепят”.

Той каза, че по време на лагера  в  Турция отборът ще изиграе  5 контролни мача със сериозни съперници.

„С Динамо Киев ще играем  на 4 февруари и това ще бъде последната  проверка преди подновяването на първенството. Нашата цел е една и съща – да налагаме млади български футболисти. Мисля, че до момента  показваме, че сме на прав път. Вярно –  имахме някои амплитуди в представянето си, но като цяло резултатите са положителни. Амбициите ни са да побеждаваме във всеки мач, като целта ни е да бъдем в първата шестица, за да играем с най-силните отбори”, каза още Балъков.

Той пожела успех на новия национален селекционер Ясен Петров и се надява да има положителни резултати на представителния ни тим.

“Стискам палци на Ясен Петров да си направи добър екип и да има повече късмет от всички нас, които заемахме този пост. В националния отбор има много напрежение и натиск от странични фактори. Няма треньор в последните години, който да е станал селекционер и да е имал комфорт“, заключи Балъков.