Красимир Балъков: Камбуров си тръгна по собствено желание,очаква ни сериозна битка с „Царско село“

Красимир Балъков: Камбуров си тръгна по собствено желание,очаква ни сериозна битка с „Царско село“

Главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков даде редовната  си пресконференция в Пресклуб „България“, на която говори за подготовката на тима преди началото на пролетния дял от първенството, за изненадващото напускане на звездата на отбора Мартин Камбуров и за очакваното ново попълнение.

“Изключително сме доволни от подготовката в Турция. Всички малко или много са здрави, макар че  някои млади футболисти имат известни оплаквания. Като се завърнахме също работихме пълноценно и имахме възможност да се подготвим добре за мача с Царско село. Очаква ни интересен първи мач. Знаем кой е треньор на съперника – той не обича да пада, така че ще е сериозна битка – дано времето да бъде хубаво”, каза пред репортерите Балъков и благодари на Мартин Камбуров за всичко, което е направил за клуба. Бала разкри, че голмайсторът си тръгва от тима по собствено желание.

“Това е негово лично желание. Никакви противоречия или конфликти не са се случвали между нас. Ние уважаваме желанието на всеки един футболист, който иска да отиде в друг отбор. Ръководството се разбра с него и само мога да му благодаря за това, което направи за нас. Пожелаваме му да постигне целта си с отбора на Берое. Не може да се компенсира отсъствието на Камбуров – знаете всички какъв играч е. Той години наред е голмайстор на българското първенство. Като характер и личност на терена трудно може да компенсираме неговото отсъствие. Но пък това е шанс за другите футболисти, които ще са на неговата позиция, да разгърнат възможностите си и да покажат какво могат”.

Балъков разкри, че клубът е много близо до привличането на Димитър Митков от Лудогорец, като преговорите са в заключителна фаза.

“На последната права сме да подпишем договор с Димитър Митков. Мисля, че още днес може да приключат преговорите. Все още нямаме подписан договор, но като стане, ще го обявим официално. Имаше и други футболисти, които искахме да привлечем, но не можем да вземем всеки, когото искаме. Митков е един от най-перспективните български нападатели и след напускането на Камбуров  това е един добър вариант за нас”, заключи Балъков.