Красимир Балъков: Очаквам интересен мач с Левски и се надявам ЦСКА да победи!

Красимир Балъков: Очаквам интересен мач с Левски и се надявам ЦСКА да победи!

На редовната си пресконференция в Пресклуб „България“ главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков говори за предстоящия мач срещу Левски в неделя от 19-ия кръг в efbet лига. Легендарният полузащитник акцентира, че адреналинът е голям преди мача със „сините” и призна, че евентуално равенство в този двубой ще се приеме като загуба за ЦСКА.

„Не можем да не бъдем готови за мача с Левски, както и за другите срещи, защото идната седмица е „английска“ и ще имаме малко време да се подготвим. Свършихме много неща през тези дни и сме готови за  срещата с Левски. Няма да е лесен мач – както за нас, така и за тях. Очаквам енергичен двубой и желание за победа  и от двете страни” каза Балъков, а за загубата на тима от Левски с 0:3 в есенния полусезон, коментира:.

„Не си спомням мача в есенния полусезон. Те играят по различен начин, видяхте, че с Етър мачът им не бе като този с Монтана. Разучили сме ги, както и те нас. Всичко е въпрос на ден и малко на късмет. Притеснения нямаме, анализирали сме силните и слабите им страни.  С привличането на нападателя от Монтана имат качествен играч напред, но ще опитаме да им се противопоставим, за да спечелим мача. Вижда се, че при тях има колектив, играят задружно, че са компактни, но  ние ще се опитаме да ги респектираме. Искаме да се развиваме и във всеки мач да играем за победа, включително и срещу Левски”, заяви Балъков и още веднъж подчерта, че темата за Мартин Камбуров е приключена.

„Казах вече, че него няма кой да го замести, защото той дълги години е голмайстор у нас и е гарант за голове. От тази гледна точка той ни липсва много, но философията на нашия клуб е ясна – 75% млади футболисти, които тепърва ще трябва да се развиват, да трупат опит и да се доказват”, констатира Бала, като посочи, че има желание в отбора, но не може да се сравнява футболист на 40 години с играч на 20. На по-младият му трябва опит и време, за да се научи на много неща.

„Концепцията  на ЦСКА е да развиваме много млади футболисти. Това дълги години не се прави в България, затова го правим ние. Ние разчитаме на всичките си футболисти – от първия до последния играч, без значение кой ще играе в даден двубой и кой не. Логично и нормално е в мача с Левски да играят едни, а три дни след това може би ще са други. Двубоите между ЦСКА и Левски винаги са с голям заряд, така ще бъде и сега“, поясни Балъков, а по повод напускането на спортния директор на ЦСКА 1948, сподели:

 „Мисля, че ръководството посочи в медиите, че напускането на Кирил Котев е лично негово решение. С него съм работил  много добре и съжалявам, че няма  в бъдеще да е до мен да ми помага. Говорено е с ръководството и засега тази функция ще се разделя между другите  хора в клуба”, каза Балъков, а за предстоящия в събота двубой между Лудогорец и ЦСКА коментира:

„Ще го гледаме този мач с голям интерес, защото играят първите два отбора в първенството. Разликата не е голяма, а това не се случва често. Ще бъде интересен мач, но трудно мога да кажа какво ще се случи. Каквото и да стане, първенството няма да се реши с този двубой. За нас е най-добре да завършат наравно, тъй като ние гледаме себе си. Не правим сметки, а всеки един равен мач е загуба за противника. Ние, ако бием, а те правят равни, винаги печелим две точки. Ако направим равен с Левски в неделя, ще бъде като загуба за нас, защото ще загубим две точки”, заключи Красимир Балъков.