Жорди Кайседо: Не идвам да замествам Али Соу, а винаги да съм на ниво и да вкарвам повече голове за ЦСКА

Жорди Кайседо: Не идвам да замествам Али Соу, а винаги да съм на ниво и да вкарвам повече голове за ЦСКА

На специална церемония в Пресклуб „България“ нападателят на ЦСКА Жорди   Кайседо бе награден за Играч №1 на 18-ия кръг от efbet Лигата.  Той получи 9 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 19 футболни треньори и специалисти, Димитър Илиев (Локомотив Пловдив) има 7 гласа, Спас Делев (Арда Кърджали) е с 2 гласа, а Тони Тасев (Монтана) – с 1 глас

“Благодаря за наградата. Благодаря на отбора си, на съотборниците си и на всички в клуба, които ме приеха много добре още от първия ми ден. Ще направя всичко за тази фланелка и ще се радвам след всеки мач да бъда отново тук”, заяви Кайседо след награждаването си и поясни как се е стигнало до неговия трансфер в ЦСКА. 

“Аз вече бях свободен агент. Мениджърът ми се свърза с мен и ми каза, че има предложение от ЦСКА. Веднага след това проверих в интернет какво пише за клуба. Видях историята на ЦСКА,  информацията за феновете и след като се уверих, че е силен европейски отбор, изобщо не се замислих дали да дойда, а приех веднага. На първо място ме привлече шансът да играя в Европа. Освен това ЦСКА е институция. Нямах възможност да говоря с Марселиньо и Кишада, бях в добри отношения с тях във Витория, но аз вече бях извън отбора, когато ЦСКА се свърза с мен”, каза Кайседо и допълни:

“България е много гостоприемна, а София е много красив град. Още от пристигането си се чувствам добре, адаптирам се. Доволен съм от клуба и от всичко, което ме заобикаля.” 

Той сподели и  първите си впечатления от нивото на футбола в България:

“Нивото е високо, а футболът е доста интензивен. Не бях свикнал, но постепенно се приспособявам. Целта ми е да помагам на отбора, да давам най-доброто от себе си. Надявам се да вкарвам много  голове и да се отличавам. Не идвам да замествам Али Соу. Той  направи добри неща, но аз съм тук да си върша моите неща. Ние сме съвсем различни играчи, тук съм да давам най-доброто от себе си. Знам, че той бе важен играч за клуба, ще се опитам и аз винаги да съм на ниво, да вкарвам повече голове и да помогна на отбора да изпълни своите цели!”