Питър Макрилос: „За мен Славия е религия и дойдох,за да измъкнем отбора от ситуацията“

Питър Макрилос: „За мен Славия е религия и дойдох,за да измъкнем отбора от ситуацията“

„Понякога се получава и играем добре, друг път губим, но не трябва да мислим за миналото, а да гледаме към бъдещето, да се фокусираме към следващата среща. Отношенията между нас съотборниците са приятелски  и играем, за да излезем от положението, в което сме в момента“, това заяви в пресклуб „България“ новодошлият халф на Славия Питър Макрилос. Той е изиграл само четири мача, но привлече вниманието на футболните треньори и експерти, които го избраха за Играч№1 на 19-ти кръг. С двата си гола срещу Арда, австралиецът върна надеждата на „белите“ за по-добро представяне в първенството и измъкване от зоната на изпадащите. Макрилос спечели 7 гласа от общо 18, следван от  „лудогорците“ Десподов -5  и Текпетей -3.

„Благодаря за наградата, тя е повече за моя отбор, който ми помогна да бъда избран за нея“, каза след връчването на традиционната статуетка за Играч №1 на кръга  халфът на белите. Той сподели, че след първия гол емоциите са го превзели и е прегърнал администратора на Славия Светльо Костадинов в знак на признателност към човека, който пръв го е посрещнал в България заедно със съпругата му, въвел го е в отбора и му е помогнал да се адаптира в новата обстановка. Преди идването си тук Питър е играл в първенствата на Англия, Гърция, а миналата година и във Финландия, но смята че в България нивото на шампионата е високо и затова е дошъл тук. В момента съзнанието му е ангажирано единствено със Славия и желанието да помогне на отбора си да се измъкне от незавидната ситуация в класирането. „ Знам, че Славия е отбор с история и за мен е религия да играя за този отбор. Не мисля дали бих играл за друг тим. Искам само да се развивам като футболист и да помагам на отбора си. Затова се старая да се раздавам изцяло – на 150 процента. Знам и за мачовете с Левски, както и че много често ги побеждаваме, когато сме домакини. Вярвам, че това ще стане и след седмица за Купата на България“.

Питър не очаква с нетърпение да играе само срещу силните отбори. „За мен всеки мач е важен и трябва да се стремим да спечелим винаги трите точки. Нямам предпочитания за съперници. Независимо дали са на върха в класирането или по-надолу, срещу всеки играем за победа.“