Росен Кирилов: Привлече ме идеята да работя с талантливи млади български футболисти, те ще имат бъдеще в националния отбор

Росен Кирилов: Привлече ме идеята да работя с талантливи млади български футболисти, те ще имат бъдеще в националния отбор

„Основната ни задача е да показваме атрактивен футбол“ – това заяви на първата си пресконференция в Пресклуб „България“ новият старши треньор на ЦСКА 1948 Росен Кирилов. Той допълни, че е много радостен от факта, че в тима има млади и талантливи футболисти,  някои от които могат да бъдат важна част от националния отбор.

“Благодаря на ръководството на ЦСКА 1948, че видя добра възможност в мое лице. Аз съм благодарен, че ще мога да работя с едни от най-талантливите играчи в България. Сигурен съм, че много от тях ще намерят място и в националния отбор един ден. Привлече ме идеята да се работи с талантливи български футболисти, както и организацията в клуба. Виждам потенциал в тима да печели купи.  Да, в отбора на „Витоша / Бистрица/  също работих с млади играчи, но в ЦСКА 1948  са събрани почти всички добри млади български футболисти. Ще работим денонощно те да се развиват. Аз съм сигурен, че ако работим систематично, ще дойдат победите, резултатите и купите”, каза Кирилов по време на представянето си и уточни, че  предпочита да се фокусира върху всекидневни цели и винаги ще търси мнението на  Красимир Балъков.

 „Искам всеки ден  да си вършим максимално добре  работата, която сме си поставили като цел, ако това се случи, сигурен съм, че всичко ще бъде наред. Основната задача пред мен е отборът да  показва атрактивен футбол, да печели мачове и точки. Нямаме краткосрочна или дългосрочна цел да спечелим  първо място.   Винаги ще искам мнението на Балъков. Той е титан в световния футбол и ще искам неговите съвети. Мисля, че това трябва да е пътят на развитие, за да има прогрес. Трябва много повече да се работи в България, за да има резултати. На мен ще ми е много интересно да участвам в такъв процес. Това, което видях до момента, ми хареса”, каза още Кирилов.

Главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков заяви пред репортерите, че  до края на сезона ще се концентрира най-вече в директорските си функции.

“В ЦСКА 1948 се дава път на млади футболисти и треньори. С назначаването на Росен е уточнено с него какво  клубът изисква. Надяваме се да има хубави и успешни моменти. Той знае, че когато има нужда от съвет, аз съм винаги съм насреща.  Но сега аз ще се ориентирам към мениджърските си функции, защото има много неща да бъдат свършени. Предстои трансферен период, в който трябва да се съсредоточим малко по-добре. Моите задачи ще бъдат повече извън треньорския състав. Росен поема изцяло организацията в треньорския щаб, но винаги съм готов да помогна, когато е необходимо. Ние всяка седмица се събираме всички и  говорим и обсъждаме  играта на отбора или  тренировъчния процес. Винаги се търсят варианти за развитие и подобрение”, заключи Балъков.